IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 9 януари

08:28 | 09.01.16 г.
Преглед на печата за 9 януари

Общините са натрупали рекорден дефицит от 553 млн. лв.
В. Сега

2015 г. може да се окаже една от най-тежките за финансите на общините. Правителството очаква местните бюджети да излязат на рекорден дефицит в размер на 553 млн. лв. Няколко месеца по-рано, през април, прогнозата е била много по-благоприятна - за излишък в размер на 109 млн. лв. Ако очакванията се изпълнят, това ще е най-лошото салдо за местните финанси за последните 5 години, отчитано пред Евростат.

Юрист осъди държавата, защото му попречила на кариерата
В. Сега

Млад юрист осъди държавата заради отказ да го назначи на работа. Казусът, по който преди дни се е произнесъл административният съд в Пловдив, е свързан с програма "Старт в кариерата" на социалното министерство, съобщи в. "Марица". Тя е насочена към безработни до 29 години, които могат да кандидатстват за работа в централната, общинската или областната администрация. Кристиан Гьошев е успял да осъди Агенцията по заетостта, след като през 2011 г. не е одобрен като кандидат по програмата.

Бургас и Пловдив си разделят Митница Свиленград
В. Стандарт

Митниците в Бургас и Пловдив ще си поделят звената на закритата с правителствено решение в края на миналата година Митница Свиленград. Окончателно и чисто документално южното митническо звено престава да съществува в 00.00 часа на 11 януари. Документът за това е вече разписан от министърът на финансите. Най-големият у нас сухопътен ГКПП „Капитан Андреево" минават в структурата на митница Бургас. Към морското митническо звено ще е е МП Жп гара Свиленград.

Дизелът удря дъното за Трети март
В. Стандарт

Двоен празник ще бъде 3 март за родните шофьори. Очаква се тогава цените на дизела да ударят дъното. Прогнозите са литър да се продава по бензиностанциите за около 1,80 лева. Това ще е резултат от срива на петрола на световните борси. Стигна се до рекордно ниски цени, невиждани от декември 2003 г. - 33,44 долара за барел Brent и 32,10 долара за барел от Тексаския еталон WTI.

Обещават 700 лв. на шивачки и фризьор на повикване
В. Новинар

Цех за шивачки в Търговище си търси работници, а най-ниската заплата, която предлага, е малко над 650 лв. За служители, които усвоят втора манипулация, месечното възнаграждение възлиза на 770 лв., разказа пред Нова телевизия шефът на предприятието Емилия Рангелова. Според предложението за шивачите има атрактивни бонуси, работното време е 8 часа на ден, като се осигурява служебен транспорт в рамките на града и извън него. От цеха раздават ваучери за храна на стойност 60 лв., а в студените дни се предлага и чаша противогрипен джинджифилов чай за работниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още