IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 21 август

08:02 | 21.08.15 г.
Преглед на печата за 21 август

"Фантастико" с нов магазин за 12 млн. лв.

в. Капитал Daily

Веригата за бързооборотни стоки "Фантастико" отвори нов супермаркет зад "Бизнес парк София". В него е инвестирала над 12 млн. лв. в покупката на имота, изграждането на съоръжението и оборудването на обекта си. Разкрити са 115 нови работни места, с което общият брой на служителите става 2800, казаха за "Капитал Daily" от компанията. До края на годината се очаква откриването на още един магазин в кв. "Овча купел", с което общият им брой ще стане 38. И двата проекта се финансират изцяло със собствени средства, обясняват още от компанията.

Правосъдното министерство ще спира кражбите на фирми

в. Сега

Във връзка със зачестилите сигнали за злоупотреби с продажби на търговски дружества и дружествени дялове на юридически лица, както и за кражби на имоти, Министерството на правосъдието сформира работна група за изготвяне на пакет от законодателни промени. Това обявиха вчера официално от МП. Основната задача на групата ще е да обсъди изменения и допълнения в Търговския закон, Правилника по вписвания и Наредба №32 за служебните архиви на нотариусите и нотариалните кантори, които да регламентират допълнителен контролен механизъм за ограничаване на злоупотребите с прехвърляне на търговски дружества и имоти.

Предвижданата ревизия в законодателството е резултат и на анализа, изготвен от Инспектората на министъра на правосъдието по Закона за съдебната власт след проверки в териториалните звена на Агенцията по вписванията от началото на годината.

Наша фирма е най-бързo развиващата се в Европа

в. Сега

Най-бързо развиваща се компания в Европа за 2015 г. е българската ScaleFocus. Тя е победител в големия конкурс The International Business Awards, в който участваха над 3700 фирми от над 60 държави, оценявани от 200-членно жури. С над 100% годишен ръст на бизнеса си ScaleFocus, която се занимава със софтуерни услуги, изпреварва преките си конкуренти - турска банка, турския клон на популярната фирма за дрехи Waikiki, английска консултантска компания и немска IT фирма. "В момента при нас работят около 220 специалисти, имаме офиси в София, Пловдив, Лондон и Мюнхен", споделя директорът на ScaleFocus Пламен Цеков. Златното отличие за България ще бъде връчено на церемония на 23 октомври 2015 г. в Торонто, Канада.

Държавата събра от хазарта 4 млн. лв. за превенция сред младите

в. Сега

Държавната комисия по хазарта е събрала над 4 млн. лв. годишни вноски от хазартните оператори за финансиране на превантивни и образователни мерки срещу порока. Парите стоят неизползвани заради забавена наредба на МС, която министрите приеха вчера с 2 години закъснение. Приемането на правилата вероятно ще позволи организирането на конкурси за финансиране на проекти още тази година.

От 2014 г. всички хазартни оператори у нас са длъжни да правят годишни вноски за финансиране на проекти на неправителствения сектор за превенция и лечение на хазартната зависимост. По закон организаторите на онлайн залагания правят годишна вноска от 50 000 лв., организаторите на игри в казино - 10 000 лв., всички останали хазартни оператори внасят еднократно 5000 лв. По този ред за 2014 г. са събрани 2.164 млн. лв., други 2.2 млн. лв. са внесени от хазартните оператори през 2015 г.

Връщат чиновници от морето заради бензина

в. Стандарт

Чиновници са върнати по спешност от морето заради хайките за бензин менте. Всички служители на института по метрология са на работа от вчера, за да проверят 11 000 бензин и газколонки в страната. Отпуските на експертите са прекратени, за да се включат в експресната ревизия и премонтажа на пломбите по устройствата. Институтът по щат има 280 служители, разпределени в 6 регионални центъра. До събота те ще успеят да направят препломбирането, увериха от Министерство на икономиката. Общо 30 екипа с инспектори от Българския институт по метрология са включени в денонощната акция така, както разпореди премиерът Бойко Борисов преди ден.

Картофите от новата реколта ще са по 40 стотинки

в. Новинар

Картофите от новата реколта ще бъдат с начална цена 40 стотинки за килограм. Това обяви председателят на Националната асоциация на картофопроизводителите Венцислав Каймаканов. Той уточни, че неблагоприятните климатични условия са попречили на ранното засаждане на продукцията и заради това добивът няма да бъде много добър. „Все пак този, който е успял да полива в тази суха година, в този сух етап на отглеждането, ще има някакъв добив, но няма да бъде това, което сме очаквали”, обясни Каймаканов пред Фокус. Той допълни, че първоначалната изкупна цена ще бъде 40 стотинки, но това няма да бъде окончателната стойност, тъй като тя ще зависи и от вноса.

Магистрала "Струма" от Сандански до Кулата почти е готова

в. Новинар

До седмица ще е готов участъкът от Сандански до Кулата по автомагистрала „Струма”. Това съобщиха от пресцентъра на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Очаква се до дни да приключат довършителните дейности на лот 4. На три от четирите пътни възела – Петрич - Дамяница, Генерал Тодоров и Ново Делчево, завършва полагането на последния износващ пласт от настилката на пътните връзки, поставят се мантинелите и маркировката. На финала е и последният етап от изграждането на новата пътна връзка с директното трасе за Марикостиново – Петрич - Гоце Делчев. Екипът на изпълнителя работи с непрекъснат график, за да приключи предвидените дейности в определения в договора срок - до 11 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още