IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 19 август

08:07 | 19.08.15 г.
Преглед на печата за 19 август

"Виктория" се влива с активи за 78 млн. лв. в "Дженерали България"

в. Сapital daily

Застрахователното дружество "Виктория" е оценено на близо 78 млн. лв. по активи, става ясно от документите за преобразуване, подадено в Търговския регистър. Оценката е направена от одиторите на "КПМГ България" заради предстоящото вливане на "Виктория" в друг застраховател - "Дженерали България". И двете компании са част от италианската застрахователна група Generali, базирана в Триест. Допреди около година 67% от капитала на "Виктория" бяха собственост на Fata Assicurazioni, дъщерно дружество на Generali, а останалите бяха притежание на "Мел финанс", свързано с банкера Цветан Василев. Впоследствие Generali придоби пряко целия капитал на "Виктория" през октомври миналата година.

Този път американски танкове идват за по-дълго в Ново село

в. Сега

Споровете дали в България ще има за по-дълго време американски танкове вчера получиха отговор. Тази седмица в България ще пристигне бойна техника на американската армия, обяви прессекретарят на морската пехота на САЩ в Европа капитан Ричард Улш, цитиран от БНР. Американските морски пехотинци, които се намират в базата Ново село, ще получат 4 танка "Ейбрамс", 3 артилерийски оръдия и 6 бронирани разузнавателни автомобила, като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност.

Оръжията и военната техника са пристигнали през уикенда от военна база в Северна Каролина в Германия, откъдето ще се отправят към Ново село. В момента в базата се намират около 160 американски морски пехотинци, които са на шестмесечна ротация.

Минният бранш очаква над 4 млрд. лв. инвестиции

в. Сега

Големите инвеститори в минната индустрия са готови да вложат милиарди в развитието на сектора. Преди това обаче трябва да бъде приета обновената стратегия за развитие на бранша с хоризонт до 2030 г., обяви председателят на Българската минно-геоложка камара (БГМК) проф. Лъчезар Цоцорков на честването на Деня на миньора вчера. "Инвеститорите, имайки предвид тази дългосрочна визия за минерално-суровинната индустрия, в следващите години са готови да вложат не по-малко от 4 млрд. лв.", посочи Цоцорков. Това ще доведе и до разкриването на около 15 000 нови работни места. В момента заетите в сектора са около 30 000 души.

Рашидов иска инвеститорите да правят до всяка сграда скулптура

в. Сега

Министърът на културата Вежди Рашидов е недоволен от безразборното слагане на паметници в центъра на София, стана ясно по време на проверка на заключителния етап на изграждането на Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" до ЦУМ. "На всеки 10 метра има паметник. Ако отидете във Франция, в Рим, ще видите като вървите, площад, шадраванче, скулптура" - така Рашидов сравни София с други европейски градове. "Всичките тези неща трябва да са децентрализирани. Всеки район трябва да си има своя площад, свой център. И аз съм казал нещо просто. Ако намерим законови форми, всеки строител, който инвестира в строителство, да го задължим да направи по една скулптура пред сградата, която е построил, след 10 години ще имаме 10 прекрасни сгради с прекрасни скулптури", обясни Рашидов. Той лично изброил над 27 статуи в периметър от 4 дка.

НСО с бюджет 53 000 лева за химическо чистене

в. Стандарт

Националната служба за охрана (НСО) ще плати около 53 000 лева без ДДС за пране и химическо чистене. Това става ясно от обществена поръчка за "Химическо чистене, пране и съпътстващи ги дейности за обекти на НСО", предаде БГНЕС. Поръчката е с две обособени позиции – едната за София, втората за почивната база "Сандрово" в гр. Варна. Прогнозната цена за позицията в столицата е 30 000 лв. без ДДС, а за тази във Варна е 23 000 лв. без ДДС. Посочено е, че за втората позиция в предмета на поръчката не се включва услугата "химическо чистене". Срокът на обществената поръчката е от датата на сключване на договора до 31.12.2017 г. включително.

Близо 30 000 българи взели самолет до Варна

в. Новинар

Българинът масово е пътувал със самолет до Варна. Близо 30 000 са излетелите пътници от София за морската столица от началото на годината. Това показват данните на летище София, предоставени за „Новинар”. В резултат от допълнителния полет до Варна, който стартира от 1 юни тази година, летището отчита ръст от 4 на сто на пътниците по вътрешните линии само през юли. Общо 22 343 хора са пътували до двете черноморски летища, което е с 860 повече от миналия юли, допълниха от аерогарата. Според експерти и ремонтите по магистралите са допринесли за ръста на предпочелите да отидат до морето със самолет, за да избегнат задръстванията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 19.08.15 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още