IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 13 август

07:45 | 13.08.15 г.
Преглед на печата за 13 август

Шведската Trelleborg строи нов цех в пернишкото си предприятие
В. Капитал Daily

Шведската Trelleborg Sealing Solutions ще разшири двойно с 1800 кв.м производствeната си база за силиконови изделия в Перник. Ще бъде построено трето производствено хале към вече съществуващите две. От ръководството на компанията не обявяват размера на инвестицията, но планът е да удвоят персонала си три години след отварянето на новия цех. Към март тази година в дружеството работят 77 души, показва справка в регистъра ДАКСИ.

България е шеста в Европа по коли на метан
В. Сега

По шосетата и улиците на България се движат около 65 000 автомобила, ползващи като гориво метан. Това поставя страната ни на шесто място в Европа по този показател. Данните са на AutoBild.bg. Пътуването с кола, която се зарежда с природен газ, е доста по-изгодно, а и по-чисто от алтернативните бензин и дизел. Метанът у нас се продава в момента около 1.59 лв. за килограм (при 2.29 - 2.30 лв. за литър бензин А 95).

Хаос и неразбории застрашават и тези местни избори
В. Сега

Въпреки привидното спокойствие, което цари преди вота на 25 октомври, съществува сериозен риск от повторение на хаоса от есента на 2011 г. при първите съчетани избори за президентска и местна власт. Тогава десетки хиляди избиратели не успяха да упражнят конституционното си право заради усложненото и бавно гласуване, а лошата организация при предаването на протоколите в общинските избирателни комисии (ОИК) и множеството грешки в тях доведоха до пълно безредие.

БНБ търси фирма за оценка активите на банките
В. Стандарт

БНБ обяви обществена поръчка за избор на компания, която да извърши преглед на качеството на активите на българските банки. Това бе едно от първите неща, които обеща управителят на БНБ Димитър Радев при представянето си пред парламента. Цялото название на поръчката е "Управление на проекти, организиране на дейности и финансови консултантски услуги", а техническото задание уточнява, че става въпрос за организация и координация на преглед на активите на банковата система. Цялата документация е публикувана на сайта на БНБ.

Млекопроизводителите протестират срещу Брюксел
В. Стандарт

Ако не получат компенсации от Европейската комисия заради загубите си от руското ембарго, родните млекопроизводители са готови на протест, но този път срещу Брюксел. Това съобщи за "Стандарт" Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите. Браншът иска спешна среща с премиера Бойко Борисов, която според Синапов дори е трябвало да се случи по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още