IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов: Ще поставя въпроса за загубите заради руските санкции пред ЕС

Млекопроизводителите и зеленчукопрозводителите губят стотици милиони заради санкциите и контрасанкциите от Русия

14:13 | 11.07.15 г. 9
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов смята да постави въпроса с огромните пари, които страната ни губи от санкциите и контрасанкциите от Русия, съобщава БТА.

Млекопроизводителите и зеленчукопрозводителите губят стотици милиони, добави той и смята да попита дали ще има спасителен план и за тези, които са най-ощетени от санкциите. По думите на Борисов към момента изчислените загуби за страната ни са за над 80 милиона евро, като България е една от най-пострадалите от санкциите.

Премиерът заяви това пред журналисти в Малко Търново, където пристигна днес за откриването на депо за битови отпадъци. Той добави, че днес се събират финансовите министри на Европа, за да обсъждат спасителен план за Гърция.

Ако се стигне до някакво решение, то ще има съвет с 28-те правителствени ръководители утре, които ще преценят дали е възможен и приложим спасителния план. Именно на този съвет, ако се състои, премиерът ще постави въпроса за загубите ни от санкциите.

Новооткритото регионално депо за битови отпадъци е с инвестиция 6,3 милиона лева и ще обслужва над 3670 души. Очаква се работата на депото да намали замърсяването на околната среда в община Малко Търново. Голяма част от територията ѝ попада в природен парк "Странджа".

"Това, което правим днес, е защита на природата", каза на откриването Борисов. Той обеща догодина да бъде реализиран още един проект в района - рехабилитацията на отсечката Малко Търново - Граматиково - Царево.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Поне ей тия на снимката да стигнем по доходи българите! Я техните вождове как се грижат за хората си!:)))) http://vchas.net/%D0%B8-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%8F-%D1%81-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82/150432/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 0
Stefan--L
преди 9 години
Млекопроизводителите и зеленчукопрозводителите губят стотици милиони заради санкциите и контрасанкциите от Русия ЗА ТОВА ПЪК СМЕТКИТЕ НА ПЛЕВНЕЛИЕВ И БОРИСОВ СЕ КЪСАТ ПО ШЕВОВЕТЕ В ШВЕИЦАРСКИТЕ БАНКИ ! А БАТ БОЙКО РАЗИГРАВА ЦИРК ЩЯК ДА ИСКА !!!! ТИ КАТО ИСКАШЕ ДА БЕШЕ ИМ КАЗАЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕ АКО УЧАСТВАМЕ С САНКЦИИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА НИ КОМПЕНСИРАТ ! ТАКЪВ *** ПРЕМИЕР РЯДКО СЕ СРЕЩА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 9 години
за ебано дупе цярът е да го повторят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
"Премиерът Бойко Борисов смята да постави въпроса с огромните пари, които страната ни губи от санкциите и контрасанкциите от Русия, съобщава БТА."====="Късно е либе за китка! " За "запалянковска политика " никой не плаща! Желязото се кове дорде е горещо. Сложихме си подписите като държава където им трябваше, а сега върви и търси ползи! Отговорът ще е: цитат- "Ще ти купя тате количка за добрия успех в училище , казал таткото казал на сина си, ....ама друг път. Сега нямам парички! " :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
Pyramid
преди 9 години
Тряа се помогне на гърците. вие мое да не знаете, ама студената Виденова зима, тяхната армия даде на наш'та няколко камиона с портокали. В живота си не бях ***'ал толкова много, а после, у поделението, само да знаете к'ва портокаловица биде сварена, МЕХЛЕМъ! Та, тряа. Само не знам, някак що тъй, мен, с доста добрата заплата, къде 3-4 пъти над средната, ме е срам да я меря с техните пенсии, че пак, и след орязването, по-високи, да ги ***. Друго ако не успяха комшиите, смут посяха в душата ми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 1
Pyramid
преди 9 години
"Именно на този съвет, ако се състои, премиерът ще постави въпроса за загубите ни от санкциите."Удивителна липса на високо самочувствие. Обикновено, "Аз правя ТОВА, Аз правя ОНОВА, "ще им кажа" ...- Какво става сега, изведнъж? Къде отиде хъсът, защо премиерът да не НАСТОИ за провеждане на такъв съвет? Не виждам с какво го превъзхождат европейските партньори, та използва условно накловение.Няма "ако". Идвам Аз, Казвам ИМ, правят-говорим-уреждаме Ви. Европейци-не европейци, ше се разбереме с тях, щом тряа. те мое да не са прости, ние см...!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 4
michaelis12
преди 9 години
Е нали не сме загубили кой знае кво според наще форумци, боли ни шпагата за някви си милиони за тва ше пратим и помощ за Греция, че пенсии от 1000 еврака тряя да взимат ората там, а наще пенсионери да се опраат - кво толко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 2
Hahoto
преди 9 години
Ще му дадат за компенсация един голям морков, да си играе....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 0
Vesko94
преди 9 години
Хубаво! Ама утрешния Съвет не е ли заради Гърция? Какви обещетения гонят наш Бойко?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още