IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци спря за ремонт линията си за поцинковане на ламарина

В края на миналия месец "Кремиковци" АД пуска в експлоатация Производството за непрекъснато разливане на стомана

12:27 | 03.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци спря за ремонт линията си за поцинковане на ламарина
„Кремиковци“ АД спря за планов ремонт линията си за поцинковане на ламарина. До 15 август ще бъде възобновено производството и след тази дата дружеството ще може да доставя на клиентите си нови количества поцинкована ламарина, съобщиха от центъра за връзки с обществеността на завода.

В края на миналия месец "Кремиковци" АД пуска в експлоатация Производството за непрекъснато разливане на стомана. Това е втората по значимост инвестиция от приватизацията на "Кремиковци" АД през 1999 г. след пуска в експлоатация на Първа доменна пещ.

Новата мощност ще повиши значително качеството на произвежданите от комбината стоманени изделия и ще намали енергийните и суровинни разходи. Непрекъснатата разливка ще има и положителен ефект върху екологията в района след закриването на някои от тежките и замърсяващи производства.

До този момент са изтъргувани 1307 броя от книжата на металургичния комбинат на цени между 18,30 и 19,00 лв. Средната цена на акциите на дружеството се повиши с 0,37 на сто до 18,83 лв.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още