IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медика излиза на печалба от 783 хил. лв. за първото шестмесечие

Разпределена на броя на акциите, печалбата на дружеството възлиза на 2.33 лв. на акция за първите шест месеца на годината

15:38 | 28.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Медика излиза на печалба от 783 хил. лв. за първото шестмесечие
Медика отчете днес печалба за първото полугодие на настоящата година в размер на 783 хил. лв., на фона на реализираната за същото тримесечие на миналата година загуба от 565 хил. лв.

Разпределена на броя на акциите, печалбата на дружеството възлиза на 2.33 лв. на акция за първите шест месеца на годината.

Печалбата при дружеството идва след реализирания ръст от близо 24% в приходите за периода до 6,32 млн. лв. спрямо 5,11 млн. лв. за същия период на миналата година. В основата на повишението на приходите стои ръстът на приходите от основна дейност, които се повишават също с 24%.

Положително въздействие върху резултатите на дружеството оказва и спадът в разходите за полугодието, които са се понижили до 5,54 млн. лв. на фона на 5,87 млн. лв. за първите шест месеца на миналата година.

Днес сделки с акциите на дружеството не бяха сключени, като офертите са силно раздалечени на нива от 34.88 лв. продава и 26.01 лв. купува за брой. Последната сделка по позицията е от 15 юли при ниво от 32.84 лв. за брой.

Авторът не притежава акции на дружеството

Свързани компании:

Медика АД(5MA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още