IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци купи завод за поцинковане на ламарина в Косово

"Кремиковци" ще вложи 15 млн. евро за обновяване и модернизации през следващите 2 години, като в предприятието ще има 500 работни места

17:58 | 24.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци купи завод за поцинковане на ламарина в Косово
Новият собственик ще вложи 15 млн. евро за две години

Ръководството на UNMIK (United Nations Mission in Kosovo) официално прехвърли на "Кремиковци"АД собствеността на завода за поцинковане на ламарина "Ламкос" (NewCo LLamkos Steel LLC) в косовския град Вущри. Това съобщиха от Кремиковци за Investor.bg. Церемонията се състоя в петък в присъствието на представители на ръководството на самото предприятия и на борда на директорите на Агенцията за приватизация на Косово.

4 152 250 евро плаща "Кремиковци" за 100 % от завода за поцинковане на ламарина "Ламкос". На 13 април българското металургично предприятие спечели втория и последен търг за косовското предприяти. Бордът на директорите на агенцията за приватизация на Косово (Kosovo Trust Agency) одобри сделката и беше подписан приватизационният договор.

"Кремиковци" ще вложи 15 млн. евро за обновяване и модернизации през следващите 2 години, като в предприятието ще има 500 работни места. През август и септември ще бъдат направени ремонти и възстановяване на мощностите. От първи октомври се очаква да стартира производството и да бъдат произведени първите рулони поцинкована ламарина след спирането на дейността на завода през 2001 г.

Заводът за горещо поцинковане на ламарина в Косово е с годишен капацитет от 150 000 тона и новият собственик предвижда достигането на максимално натоварване на предприятието в най-кратки срокове. С придобиването на новия завод "Кремиковци" удвоява капацитета си за производството на този продукт. Поцинкованата ламарина е суровина за завода за ламарина с полиестерно покритие в сръбския град Лесковац, който беше купен от "Кремиковци" и пуснат в екслоатация в началото на тази година.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още