IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очаква се на 8 август да започне търгът за права на Адванс Терафонд

На 29 юли трябва да бъде публикувано съобщението, изисквано от закона, в Държавен вестник и един централен ежедневник. Седем дни след това ще започне търгът

13:28 | 22.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Очаква се на 8 август да започне търгът за права на Адванс Терафонд
Очаква се на 8 август да започне закритият аукцион за продажба на 150 хил. права на Адванс Терафонд АДСИЦ, даващи възможност за придобиването на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв., каза за Investor.bg Радослав Манолов, изпълнителен директор на дружеството.

На 29 юли трябва да бъде публикувано съобщението, изисквано от закона, в Държавен вестник и един централен ежедневник. Седем дни след това ще започне търгът.

Преди търга в сайта на Българска фондова борса-София ще бъде публикуван проспектът на Адванс Терафонд АДСИЦ. Дружеството ще инвестира в земеделска земя. За септември или октомври е предвидено второ увеличение на капитала с 10 млн. лв. В момента капиталът на фонда е 500 хил. лв., а след първото му увеличение ще достигне 650 хил. лв.

Правата, които ще се предложат в началото на август, ще бъдат поети от инвестиционния посредник КАРОЛ АД съгласно изискванията на закона за Дружествата със специална инвестиционна цел, при цена от 1 ст.

На 20 юни беше търгът за права на първото дружество със специална инвестиционна цел, специализирано за инвестиции в земеделска земя – Елана Фонд за Земеделска земя АДСИЦ. Още в първия ден бяха изкупени 99,3% от предложените 2 млн. права при средна цена 6 ст. за право, а в следващите няколко дни правата на дружеството се търгуваха на фондовата борса при цени до 25 ст. за право.

От Адванс Терафонд АДСИЦ се предлагат 150 хил. права, спрямо 2 млн. права от Елана Фонд за Земеделска земя АДСИЦ, и затова очакванията са търга за права на Адванс Терафонд АДСИЦ да бъде много оспорван, особено след успешното публично предлагане на акции от Елана Фонд за Земеделска земя АДСИЦ.

Свързани компании:

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още