IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва осребряване на собствеността на Стомана АД-Перник

В последната година акциите на Стомана АД се търгуват на цени между 0,5 и 4 лв. за брой

12:41 | 21.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Започва осребряване на собствеността на Стомана АД-Перник
С решение на Пернишки окръжен съд от 7 юли 2005 г. се възобновява производството по несъстоятелност на Стомана АД, гр. Перник, прекратява се дейността на предприятието-длъжник, постановява се обща възбрана и запор върху имуществото му и се прекратяват правомощията на управителните му органи, съобщи БФБ-София.

Стомана АД-Перник се лишава от правото да се разпорежда с имуществото, включено в масата на несъстоятелността. Съдът постановява започване на осребряване на това имущество и неговото разпределение от страна на синдика Виолета Манолова.

В последната година акциите на Стомана АД се търгуват на цени между 0,5 и 4 лв. за брой. В момента има търсене при цена 0.69 лв. за акция, липсва предлагане, а последната сделка е сключена на 19 юли при цена 0,8 лв. за акция.

Дружеството има общо 3,6 млн. акции, а отрицателната балансова стойност на акция е 21,12 лв. Основната част от активите на дружеството отдавна са продадени като обособени части. През 2001 г. "Стомана индъстри" купи основното производство (т.нар. обособена част "Стоманодобив") на пернишкото дружество за 13,5 млн. долара.

Печалбата за първото тримесечие на 2005 г. е 119 хил. лв. при приходи от 375 хил. лв. Дружеството не е продавало продукция, стоки или услуги, а приходите са от раздел други, където обикновено се включват продажби на активи.

Свързани компании:

Стомана АД-Перник /в несъстоятелност/(3JW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още