IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унипак с ръст на печалбата за полугодието до 609 хил. лв.

Значителен спад през периода се наблюдава в приходите от дейността на годишна база, които се понижават с близо 600 хил. лв

14:18 | 19.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Унипак с ръст на печалбата за полугодието до 609 хил. лв.
Производителят на опаковки Унипак отчете печалба за първото полугодие на годината в размер на 609 хил. лв., което е значителен ръст в сравнение с реализираната зa същия период на миналата година печалба в размер на 161 хил. лв. Разпределена на броя на акциите на дружеството печалбата възлиза на 0.53 лв. на акция.

За добрия финансов резултат съдейства значителното понижение на разходите на дружеството. За първите шест месеца на годината те възлизат на 5.3 млн. лв., в сравнение с 5.8 млн. лв. през същия период на миналата година.

В същото време приходите регистрират минимален спад, като за първото полугодие те възлизат на 5.92 млн. лв., на фона на реализираните зa първото шестмесечие на миналата година приходи в размер на 5.94 млн. лв.

Значителен спад през периода се наблюдава в приходите от дейността на годишна база, които се понижават с близо 600 хил. лв. Негативният ефект от спада им обаче се компенсира от положителните разлики от операции с финансови активи, които възлизат на близо 550 хил. лв.

В края на днешната борсова сесия липсваха оферти продава при позицията, а офертите купува бяха на нива 10 лв. за брой. Последната сделка с книжата на дружеството е сключена на 6 юли на цена от 13.51 лв. за брой.

Свързани компании:

Унипак АД(3U9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още