IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продуктова гама на Оргахим получи сертификат за производствен контрол

13:43 | 18.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Продуктова гама на Оргахим получи сертификат за производствен контрол
Dekoterm на русенската химическа компания "Оргахим" е първата и засега единствената топлоизолационна система от продукти в България, която е оценена за съответствие с БДС EN 13499, съобщиха от ръководството на компанията.

Сертификатът, който е издаден от "Научно-изследователски институт по строителни материали" ЕООД – София, удостоверява, че външната топлоизолационна комбинирана система ETICS - DEKOTERM е произведена в условията на въведен производствен контрол и производителят е извършил първоначално изпитване на типа на продукта.

Dekoterm е част от марката продукти за строителния бранш, които "Оргахим" пусна на пазара в началото на тази година. Само за първите три месеца от началото на продажбите на Dekoterm е реализиран оборот от около 1 млн. лв.

Печалбата на дружеството за миналата година е в размер на 4,54 млн. лв. спрямо 3,48 млн. лв. печалба за 2003 г. За първото тримесечие на тази година компанията реализира загуба от 833 хил. лв., като за същия период на миналата година загубата е била в размер на 1,04 млн. лв.

Днес акциите на Оргахим повишиха стойността си с 1,75% до средна цена от 53,97 лв.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още