IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окончателно отхвърлиха жалбите срещу GSM лиценза на БТК

17:50 | 15.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Окончателно отхвърлиха жалбите срещу GSM лиценза на БТК
Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) остави в сила решението на тричленен състав на съда, с което се отхвърлят като неоснователни жалбите на "Мобилтел", "Нетплюс", "Космо България Мобайл" и "Тафета Лимитид" срещу решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), съобщиха от съда.

Според решението на КЗК предоставянето на лицензия за трети GSM оператор в полза на БТК без търг и конкурс не представлява държавна помощ.

Решението на съда е окончателно, уточняват от ВАС.

Съдебният състав приема, че касационните жалби са неоснователни. Според съда не са налице условията за нарушаване и застрашаване на свободната конкуренция и КЗК правилно е приела, че предоставянето на трети GSM лиценз в полза на БТК без търг или конкурс срещу заплащане на първоначална лицензионна такса от 54,16 млн. лв. не представлява държавна помощ по смисъла на Закона за държавните помощи.

Според съда условието за придобиване на опцията на GSM лиценз е включено в Стратегията за приватизация на БТК, одобрена от Народното събрание още преди да бъдат определени допуснатите до конкурса кандидати, което изключва селективността при определяне на получаващия опцията GSM лиценз.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още