IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Инвестор.БГ гласуваха за обратно изкупуване на акции

Това е второто обратно изкупуване на акции за Инвестор.БГ АД. На 20 декември 2004 г. Общото събрание на акционерите гласува за обратно изкупуване на до 3% от собствените акции. Обратното изкупуване бе осъществено на 27 декември, като бяха изкупени 17 990

13:11 | 12.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Инвестор.БГ гласуваха за обратно изкупуване на акции
Интернет компанията Инвестор.БГ АД-София ще пристъпи към обратно изкупуване на до 3% от капитала си, или 35 990 акции. Минималната цена на обратното изкупуване ще е 1,5 лв. за акция, а максималната - 2,5 лв. за акция. Това бе решено днес, 12 юли 2005 г. на Общо събрание на акционерите на компанията.

Това е второто обратно изкупуване на акции за Инвестор.БГ АД. На 20 декември 2004 г. Общото събрание на акционерите гласува за обратно изкупуване на до 3% от собствените акции. Обратното изкупуване бе осъществено на 27 декември, като бяха изкупени 17 990 акции.

„Целта на обратното изкупуване е служителите на Инвестор.БГ АД да бъдат стимулирани с акции от капитала на дружеството“, каза изпълнителният директор на Инвестор.БГ Любомир Леков.

Право да получат акции ще имат активно работещите членове на Борда на директорите и служители с трудов стаж над 1 година. Акциите се даряват условно чрез договор между компанията и дадения член на Борда или служител. Фактическото прехвърляне на собствеността на акциите става 3 години след подписването на договора, ако даденият член на Борда или служител все още работи в компанията.

На Общото събрание бе приет отчетът на Директора за връзка с инвеститорите. В него беше отбелязано, че при провеждането на извънредното Общо събрание на Инвестор.БГ АД бе гласувано увеличение на капитала за сметка на Фонд Резервен. За първи път в България след подобно увеличение новите акции постъпиха по клиентски подсметки на акционерите в посредниците им. Спестено бе усложнението по прехвърляне на новите акции от регистър А (извън посредниците, където досега отиваха новите акции) към посредника на акционера.

С тази мярка бе осигурена сигурността върху собствеността на акционерите.

Акционерите на Инвестор.БГ АД избраха Радка Боевска за регистриран одитор за 2005 г. Приет бе и годишният счетоводен отчет на дружеството за 2004 г.

За 2004 г. Инвестор.БГ АД отчита 162 хил. лв. приходи, 165 хил. лв. разходи и 3 хил. лв. загуба, спрямо съответни данни за 2003 г. - 51 хил. лв. приходи, 37 хил. лв. разходи и 12 хил. лв. печалба. Реализираната загуба за 2004 г. се дължи на предприетите инвестиции в технологично оборудване, назначаването на персонал, увеличените разходи за наем и стартирането на нови проекти.

В края на 2004 г. за Инвестор.БГ АД под различна форма работят 22 души, спрямо 10 души към края на 2003 г.

През 2004 г. интернет страниците на Инвестор.БГ имат 2,59 млн. уникални посещения, спрямо 0,56 млн. уникални посещения за 2003 г. или ръст от 360%.

Ръстът на посетителите само в сайта Investor.bg е 121,4%.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още