IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търгът за права на Парк АДСИЦ e акцентът на следващата седмица

В понеделник, 11 юли ще се проведе търг за права, даващи възможност за записване на акции от поредното дружество за инвестиции в недвижими имоти – Парк АДСИЦ. Ще бъдат предложени общо 150 хил. права, даващи възможност за записване на 150 хил. акции с емис

12:05 | 09.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Търгът за права на Парк АДСИЦ e акцентът на следващата седмица
В понеделник, 11 юли ще се проведе търг за права, даващи възможност за записване на акции от поредното дружество за инвестиции в недвижими имоти – Парк АДСИЦ. Ще бъдат предложени общо 150 хил. права, даващи възможност за записване на 150 хил. акции с емисионна стойност 1 лев.

Вторичната продажба на правата също ще започне на 11 юли. Крайната дата за търговията с правата на борсата е 22 юли. Началната дата за записване на акциите от увеличението е 11 юли, а крайната - 17 август.

В средата на юни Комисията за финансов надзор издаде лиценз на Парк АДСИЦ да извършва дейност като дружество със специална инвестиционна цел - инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти).

От 12 юли, вторник ще започне публично предлагане на пакет от 55 150 акции, представляващи 12,31% от капитала на Емка АД – Севлиево. Предлагането на акциите ще продължи до 18 юли, като то се осъществява за трети път.

От 11 юли (понеделник) до 13 юли (сряда) временно се прекратява търговията с акции на Българска телекомуникационна компания (БТК). Търговията ще бъде възстановена на 14 юли. Спирането се прави заради намаляването на номиналната стойност на акциите на компанията от 35 лв. на един лев.

С решение на Софийски градски съд от 30 юни промяната на номинала е вписана по партидата на дружеството, като съответно е увеличен броя на акциите от 8 250 424 на 288 764 840.

На 13 юли, сряда започва деветият неприсъствен публичен търг (НПТ), на който държавата ще предложи дялове от 11 дружества с ограничена отговорност. Списъкът с дружествата за приватизация посредством НПТ и техните параметри, както и информационните им меморандуми могат да бъдат намерени на официалната страница на борсата.

Свързани компании:

Парк АДСИЦ(PARK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още