IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Уеб Медия Груп е успешно със записаните досега 552 хил. акции

На днешния осми аукцион за акции на Уеб Медия Груп АД бяха записани 190 хил. акции в три поръчки

15:07 | 08.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
IPO-то на Уеб Медия Груп е успешно със записаните досега 552 хил. акции
На днешния осми аукцион за акции на Уеб Медия Груп АД бяха записани 190 хил. акции в три поръчки от клиенти на София Интернешънъл секюритиз (90 хил. акции), Карол (60 хил. акции) и БенчМарк Финанс (40 хил. акции). И трите сделки са на минималната емисионна цена 1,1 лв. за акция.

За изминалите осем дни са изкупени 552 035 акции, като в още пет аукциона ще се предложат общо 157 965 акции, от които 86 965 акции ще се предложат за записване в понеделник. Вече са записани над 500 хил. акции, което прави IPO-то на Уеб Медия Груп успешно и втора интернет фирма ще се търгува на БФБ-София. Първото първично публично предлагане не само в сектора, но и в България, осъществи Инвестор.БГ АД през юли 2004 г.

Днес в 11 ч. в офиса на Уеб Медия Груп се състоя пресконференция, на която присъстваше само журналист от Investor.bg. На събитието се обсъждаха подред всички въпроси, зададени във форума на Investor.bg.

Юристът на Уеб Медия Груп Васил Вардев, обясни, че домейните ползвани от Уеб Медия Груп АД са собственост на дружеството, тъй като са част от апортната вноска на Хирон-91.

В момента се извършва промяна на регистрацията на домейните news.bg, topsport.bg, money.bg и stockmarket.bg в Регистър.БГ. Пред представителя на Investor.bg бяха показани документи, доказващи казаното по-горе.

Марките news.bg и finance.news.bg са прехвърлени на Уеб Медия Груп АД, а за марката топспорт.бг има лицензионен договор за 5 г. с годишна лицензионна такса 10 000 лв. (описана в проспекта). Въз основа на лицензионния договор за марката Топспорт, домейнът topsport.bg ще бъде прехвърлен на името на Уеб Медия Груп в Регистър.БГ.

В момента Уеб Медия Груп ползва около 50 кв. метра площ в офис сградата на Интрансмаш инженеринг, при цена 2,5 евро/кв. м., което е средната цена за този търговски център, каза Александър Александров, представител на мажоритарния собственик Хирон-91 и изпълнителен директор на Уеб Медия Груп. Площите тепърва ще се увеличават, но цената ще си остане в съответствие с пазарната цена на офисите в района, уточни Александров.

“Досега твърдо можем да заявим, че сайтът се облагодетелства от взаимоотношенията между в-к Топспорт и сайта topsport.bg, тъй като над 30% от съдържанието му се взима директно от вестника, а това са свежи интервюта, новини и др. Ще бъде изготвена договорна уредба на тези отношения. Според мен синергията между двете издания дава абсолютна полза и за двете издания. Всеки ден във вестник Топспорт с тираж 16 000 бр. има реклама на сайта topsport.bg, което е значителна полза за интернет изданието,” каза Александър Александров за взаимоотношенията между в-к Топспорт и сайта topsport.bg.

По отношение на въпроса от форума на Investor.bg “Защо в проспекта са упоменати приходите, но не и разходите”, Александър Александров отговори: “Беше трудно за калкулиране и предоставяне на достоверни данни, защото една фактура се изготвяше за няколко продукта. По-късно оповестих данните – 120 хил. лв. приходи за 2003 г. и 140 хил. лв. разходи за същата година. За 2004 г. приходите са 220 хил. лв., а разходите са 210 хил. лв.”.

Любомир Бояджиев от БенчМарк Финанс - посредник по първичното публично предлагане, заяви, че емисията ще продължи да се изкупува до пълното й запълване.

“Готов съм да отговоря на всички въпроси на хората от форума на Investor.bg на телефоните в офиса на посредника,” заяви Христо Карамфилов от БенчМарк Финанс.

“В БенчМарк е забранено да се пише анонимно във форума на Investor.bg, а БенчМарк официално публикува информация, използвайки името си”, обясни Любомир Бояджиев.

“Очевидно форумът е могъщ, той може да проваля и издига. И това налага отговорност у Investor.bg”, каза Александър Александров.

Екипът на Investor.bg благодари за силните думи и уточнява, че форумът е открит за всеки, който иска да обоснове мнението си. От своя страна, журналистическият екип на Investor.bg ще помага за намирането на всички страни в дадена дискусия, както направи и в този случай.

Мариян Йорданов

Свързани компании:

Уеб Медия Груп АД(WMG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още