IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВАС спира изпълнението на сделката за Параходство БРП

10:59 | 08.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
ВАС спира изпълнението на сделката за Параходство БРП
Със свое определение от 4 юли Върховният административен съд (ВАС) спира изпълнението на решението на Министерския съвет, с което "Каолин" АД - Сеново бе определен за участник, спечелил конкурса за продажба на 70% от капитала на "Параходство Българско речно плаване" АД - Русе. Определението е публикувано в сайта на ВАС.

То може да се обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд с частна жалба в седемдневен срок от съобщението на страните.

Решението на Министерски съвет е от 15 юни и с него бе определен срок от 20 дни, считано от датата на уведомлението за това решение, за сключване на приватизационен договор за продажба на пакета от 626 783 акции, представляващи 70% от капитала на "Параходство Българско речно плаване".

Производството е образувано по жалба на "Химимпорт" АД - София, представлявано от изпълнителния директор Димитър Калчев и прокуриста Иво Георгиев. Жалбата е срещу решението на Министерския съвет, с което се определя спечелилият конкурса за БРП.

Административното дело е насрочено за 11 ноември.

Каолин предложи най-висока цена от 13,167 млн. евро за покупката на 70% от капитала на "Параходство Българско речно плаване", като в офертата бяха заложени инвестиции от 20 млн. евро и трудова заетост до 750 души.

Втората по големина оферирана цена бе от Химимпорт АД, които предложиха 22 млн. лв., равни на 11,248 млн. евро. Предложените инвестиции бяха 25 млн. евро, а трудовата заетост е до 731 души. Третата оферта бе на Топливо, с цена от 5,2 млн. евро и инвестиции от 10 млн. евро. Предложената трудова заетост бе до 783 души.

В жалбата на "Химимпорт" се твърди, че решението за победител в конкурса е незаконосъобразно, поради съществени нарушения на административнопроизводствените правила и противоречия с материалноправни разпоредби.

Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още