IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа "Еуротерра България" като публично дружество

15:28 | 06.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
КФН вписа "Еуротерра България" като публично дружество
Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за вторично публично предлагане на акции, издадени от “Еуротерра България” АД – София, съобщиха от комисията. Емисията е в размер от 2 млн. лева, разпределена в 2 млн. броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка една. Посочената емисия е вписана в регистъра с цел търговия на регулирания пазар, а дружеството е вписано като публично.

Комисията потвърди и проспект за вторично публично предлагане на емисия обезпечени, корпоративни облигации, емитирани от “Технологичен център – институт по микроелектроника – /ТЦ-ИМЕ/” ЕАД, гр. София. Емисията е в размер на 12 млн. евро, разпределена в 12 000 броя обикновени, лихвоносни, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми, обезпечени, корпоративни облигации с номинална и емисионна стойност от 1000 евро всяка. Облигациите са с матуритет 36 месеца и фиксиран купон от 8% на годишна база. Лихвата се изплаща на 3 месеца, а падежът е на 26 април 2008 г. Емисията е вписана в регистъра, а като емитент е посочен “Технологичен център – институт по микроелектроника – /ТЦ-ИМЕ/” ЕАД.

Комисията съобщава още, че отнема правото на инвестиционен посредник “МАКЛЕР – 2002” АД, гр. Пловдив, за извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка, поемане на емисии от ценни книжа и правото да заема ценни книжа.

Издадено е допълнително разрешение за извършване на дейност по активно презастраховане на “Застрахователно акционерно дружество Армеец” АД, гр. София.

КФН е приела Указания за тълкуване и прилагане на Наредба № 3 за реда и начина за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните средства на осигурено лице от един фонд за допълнително пенсионно осигуряване в друг съответен фонд, управляван от друго пенсионноосигурително дружество. Указанието ще бъде публикувано на интернет страницата на КФН.

Свързани компании:

Еуротерра България АД(EUTR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още