IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За трети път съдът не вписа борда на Слънчев бряг

Конфликтът между досегашния борд и държавата, която държи 75% от акциите в курорта, е енергопреносната мрежа.

08:23 | 24.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
За трети път съдът не вписа борда на Слънчев бряг
Едва през септември са възможни персонални промени в управлението на курорта

Бургаският окръжен съд реши да не регистрира засега новия борд на "Слънчев бряг", който бе избран на инфарктно общо събрание на акционерите в понеделник. Магистратите постановиха вчера, че първо трябва да се разгледат всички жалби около провеждането на събранието и след това да се узакони новото ръководство.

В съда има две жалби от дребни собственици, които настояват съдът да отмени решенията на събранието заради "накърняване правото на информация на акционерите". На 20 юни акционерите на "Слънчев бряг" избраха тричленен директорски борд на мястото на стария 5-членен.

В новия борд са представители на Министерството на икономиката - Владимир Рангелов, Здравко Димитров и Цецка Велкова. В стария са Галин Петров, Владимир Рангелов, изпълнителната директорка Малина Бакалова, зам.-министърът на правосъдието Меглена Тачева и Младен Мутафчийски.

Конфликтът между досегашния борд и държавата, която държи 75% от акциите в курорта, е енергопреносната мрежа. Министерството на икономиката иска бордът на директорите да продаде мрежата на австрийската фирма EVN. В противен случай тя ще търси неустойки от държавата за 54 млн. лв., тъй като ЕРП-Слънчев бряг трябвало да се продаде с пакета "Стара Загора".

Австрийската фирма постави 3-месечен срок, считан от 1 юни, за да се реши въпросът, иначе ще претендира за неустойки. Бордът на "Слънчев бряг" отказва да продаде ЕРП-то за 25 хил. лв. с мотив, че цената е 3 пъти по-ниска от реалната.

Според юристи новият борд може да се впише след септември, защото тогава са насрочени първите дела по жалбите. До приключването на броя от икономическото министерство не бяха готови за коментар.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още