IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на "Стърджан Акуафармс България" АД

16:07 | 15.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
КФН потвърди проспекта на "Стърджан Акуафармс България" АД
Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за първично публично предлагане на 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 10 лева и емисионна стойност 30 лева всяка една, емитирани от „Стърджан Акуафармс България” АД, гр. София, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, съобщиха от комисията.

КФН вписва в публичния си регистър дружеството като емитент и посочената емисия акции (в процес на емитиране).

Дружеството е с предмет на дейност защита и съхранение на есетрови видове риби, производство на оплоден хайвер от есетрови видове риби; продажба на стоки от собствено производство; търговско посредничество; покупка, строежи или обзавеждане на недвижими имоти и др.

Също днес комисията издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от "Турист Тръст" ЕООД, гр. София за закупуване чрез инвестиционен посредник "Капман" АД, гр. София на акции на "Интертревълсървиз" АД, гр. София от останалите акционери на дружеството.

Търговият предложител притежава пряко и чрез свързани лица общо 285 452 акции, представляващи 91,90% от капитала на дружеството. Последното предложение бе на цена от 11,15 лв. за акция. В момента офертите са на нива от 4,55 лв. купува, като няма оферти продава на пода на борсата за книжа на Интертревълсървиз.

Издаден бе лиценз на „БенчМарк Асет Мениджмънт” АД за извършване на следната дейност като управляващо дружество:

-управление на дейността на колективни инвестиционни схеми и на инвестиционни дружества от затворен тип, включително управление на инвестициите;
-администриране на дяловете или акциите, включително правни услуги и счетоводни услуги във връзка с управление на активите, искания за информация на инвеститорите, оценка на активите и изчисляване цената на дяловете или акциите, контрол за спазване на законовите изисквания, водене на книгата на притежателите на дялове или акционерите, разпределение на дивиденти и други плащания, издаване, продажба и обратно изкупуване на дялове или акции, изпълнение на договори, водене на отчетност;
-маркетингови услуги

КФН издаве лиценз и на “Парк” АДСИЦ да извършва дейност като дружество със специална инвестиционна цел - инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти).

Комисията потвърди проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, издадени от “Парк” АДСИЦ, в резултат на първоначално увеличаване на капитала на дружеството. Комисията вписва емисията акции (в процес на емитиране) в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още