IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транскарт АД дава достъп до капитала си на по-широк кръг инвеститори

Първичната продажба на акции на оператора на кредитни карти "Транскарт" АД ще се извърши на смесен закрит аукцион, който ще се осъществи от 20 юни до 24 юни във времето от 9,30 до 11 часа

14:01 | 14.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
Транскарт АД дава достъп до капитала си на по-широк кръг инвеститори
С предлагането на акции, достъп до акционерния капитал на „Транскарт“ АД ще имат вече и широк кръг от инвеститори, които биха желали да инвестират в този перспективен и бързо развиващ се сегмент от пазара на финансовите услуги, казаха от ръководството на дружеството при представянето му на Българска фондова борса - София днес.

"Публичното разкриване на информация се очаква да популяризира както дейността на дружеството, така и дългосрочните му планове и стратегии," каза Христо Георгиев, председател на Съвета на директорите на "Транскарт".

Първичната продажба на акции на оператора на кредитни карти "Транскарт" АД ще се извърши на смесен закрит аукцион, който ще се осъществи от 20 юни до 24 юни във времето от 9,30 до 11 часа, съобщиха от Българска фондова борса - София.

Броят акции, предложени за продажба, е 250 000, или 5% от размера на цялата емисия. Цената на въвеждане е осем лева, а пазарната партида - една акция. Вторичната търговия с акциите на дружеството ще започне на 27 юни, като те са регистрирани на Официален пазар, сегмент С.

„Аз лично убедих „Транскарт“ да се листва на БФБ – София и се надявам те да имат успех. При успешно листване на първите 5% в понеделник компанията ще пусне още 35% от акциите си на борсата в някои от следващите месеци“, каза председателят на Съвета на директорите на борсата Виктор Папазов по време на днешната пресконференция.

Листването на капитала за търговия се извършва в момент, когато компанията е в готовност да разшири предлаганите услуги, да предложи и въведе авангардни технологични решения и бързо да разшири клиентската си база.

Първата българска кредитна карта ТРАНСКАРТ се появи преди три години. Компанията – издател се наложи като водеща на пазара с над 130 000 кредитни карти, или ръст от 40% само за последната година. Дружеството разполага с най-голямата мрежа от собствени терминали в страната – 4000 обекта в 225 населени места.

„Може би е съвпадение, но преди три години на 16 юни компанията пусна първата си карта, а сега ще станем публично дружество. Самите акционери вярват, че това е по-доброто за нас. Чрез сериозна инвестиционна програма и много работа вече разполагаме и с интернет достъп до информация за картите и call center. До 2-3 месеца ще издадем и първата чип-карта“, каза още Христо Георгиев.

Преди седмица „Транскарт“ осъществи успешно първата в България транзакция с чип карта за електронни разплащания.

Компанията въведе този метод като последна стъпка от сертификационния процес за международния стандарт за сигурност при електронните разплащания EMV (Europay, MasterCard, Visa).

С това “Транскарт” АД завърши първия етап от споразумението си с JCB International Co., Ltd. за приемане на плащания с международните JCB карти в търговските обекти на ТРАНСКАРТ и издаването им в България.

Очаква се съвместно с М-тел да бъде осъществен един от най-мащабните проекти на компанията, стана ясно още на пресконференция. На мобилния оператор са раздадени около 200 000 кредитни карти, които ще бъдат подарък за лоялните клиенти на М-тел.

Кристиян Костов

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още