IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биовет ще придобие нематериални дълготрайни активи за 22,5 млн. евро

Биовет АД - Пещера свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 15 юли, на което ще се гласува овластяване на Управителния съвет (УС) и изпълнителните директори да сключат сделки за придобиване от страна на дружеството на нематериални дълготрайни акт

10:44 | 07.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
Биовет ще придобие нематериални дълготрайни активи за 22,5 млн. евро
Биовет АД - Пещера свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 15 юли, на което ще се гласува овластяване на Управителния съвет (УС) и изпълнителните директори да сключат сделки за придобиване от страна на дружеството на нематериални дълготрайни активи на стойност 22,5 млн. евро, съобщи БФБ-София.

Сделките са по чл. 114, ал. 1, т. 1 от Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗППЦК). Нематериалните дълготрайни активи представляват разрешителни за продажби и досиета за регистрация на ветеринарномедицински продукти, търговски марки, технология за производство и домейн от Intervet International B.V. - Холандия.

УС и изпълнителните директори трябва да бъдат овластени и да извършат сделки по чл. 114, ал. 1, т. 2 от ЗППЦК, с които възникват задължения за дружеството към заинтересованите и свързаните лица "Адванс пропъртис" ООД и СБ "Илиянци" АД на стойност 22,5 млн. евро.

Според съобщение в сайта на базираната в Холандия компания за производство на здравни продукти Akzo Nobel, поделението за ветеринарни продукти на тази компания Intervet се е договорило да прехвърли някоя от дейностите си по производство на хранителни добавки на българската компания Биовет.

Договорът, за който е предвидено да бъде финализиран на 31 юли, подлежи на различни корпоративни и правителствени одобрения. Той се отнася до продажбата на притежавани от Intervet в момента продукти Sacox, Salocin, Flavomycin, Gainpro, Hostazym и Stenorol.

„Тези дейности вече не съответстват на нашия основен бизнес и продуктите ще бъдат отделени от портфолиото на Intervet“, е обяснил Тоон Вилдербек, който е член на Съвета на директорите на Akzo Nobel.

„Тази инвестиция ще разкрие интересни перспективи за бъдещето на компанията. Разпространението и регистрацията на права, интелектуална собственост, търговски марки и ноу-хау от бизнеса на Intervet за хранителни добавки осигурява големи възможности за нашите клиенти и бизнеса ни. Продуктите на Intervet ще допълнят портфолиото на Биовет“, коментира председателят на Надзорния съвет на Биовет Кирил Домусчиев, цитиран от Akzo Nobel.

При липса на кворум, събранието на Биовет ще се проведе на 1 август. Поканата за ОСА предстои да бъде публикувана в Държавен вестник.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 29 юни.

До този момент днес има само една сделка с 200 акции на Биовет на цена 11 лв. всяка. Най-високото търсене е на 10,75 лв., а най-ниското предлагане - на 11 лв.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още