IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 12 февруари

07:42 | 12.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 12 февруари

Четирима в битка за шеф на Касата
В. Стандарт

Днес изтича мандатът на досегашния директор на фонда - д-р Румяна Тодорова, която бе назначение на БСП. До избора на нов управител функциите й най-вероятно ще се делегират на подуправителя д-р Динчо Генев, който бе кандидат на ДПС. Кой ще е новият управител на фонда ще реши парламентът. Три са основните номинации за поста, твърдят гербери. И трите кандидатури са на хора, които са били начело на районни каси. Едната е на д-р Мартин Митев, който в момента е начело на групата на ГЕРБ в общинския съвет в Плевен. Другият кандидат е д-р Иван Маджаров от Пловдив. Третата кандидатура за пореден път е тази на Глинка Комитов. Той бе шеф на районната каса в София, а сега е изпълнителен директор на Втора многопрофилна болница за активно лечение в столицата.За втори мандат се завъртя и името на Румяна Тодорова. Широка подкрепа за шеф на касата получи сред здравните среди името на д-р Даниела Дариткова.

Авария с фалкона на Бойко
В. Стандарт

Драма с правителствения фалкон изправи на нокти държавата. При излитането на Бойко Борисов за Брюксел тази вечер единият колесник на самолета не се прибра, съобщи първи "Стандарт". Това наложи машината да кръжи близо час над София, за да изразходва горивото си. След 5 опита накрая фалконът успя да се приземи. На борда бяха Борисов, началничката на кабинета му Анджелина Тотева, директорката на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова, фотограф и оператор на МС, както и охраната от НСО.

Създателите на LAUNCHub планират нов фонд след 2015 г.
В. Капитал Daily

Създателите на LAUNCHub имат амбицията да направят нов фонд след 2015 г., с който да продължат да помагат и да осигуряват финансиране за иновативни проекти и стартиращи компании. През тази година изтича срокът за усвояване на средствата за стартъпи по програма JEREMIE. От нея бяха предоставени 21 млн. евро на LAUNCHub (9 млн. евро) и на Eleven (12 млн. евро). Създателите на втория фонд също завиха, че обмислят варианти да продължат мисията си и след края на срока. Засега обаче и от двата екипа не дават повече подробности, но не отричат, че интерес за осигуряване на ресурс има.

ГЕРБ обсъжда мерки за контрол на домашните ученици
В. Сега

Родители ще могат да обучават детето си у дома само след разрешение на регионалния инспекторат по образование. Това е едно от предложенията за контрол над самостоятелните форми на обучение, които ще се обсъждат между първо и второ четене, съобщи председателят на комисията по образование и вносител на законопроекта за училищно образование Милена Дамянова (ГЕРБ). Домашното обучение е регламентирано като самостоятелна подготовка за първи път в проекта, който вече беше приет на първо четене с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Парламентът даде шанс на Лазаров да остане главен секретар на МВР
В. Сега

Главният секретар на МВР Светослав Лазаров рязко увеличи шансовете си да запази поста след окончателното гласуване на промените в закона за вътрешното ведомство. Управляващи и опозиция обединиха усилията си да приемат благоприятни за Лазаров поправки, които му позволяват да покрие изискванията за стаж за позицията. В началото на януари премиерът Бойко Борисов демонстрира неочаквано благосклонно отношение към главсека, който му остана като наследство от кабинета "Орешарски".

Тийнейджърите по-лесно ще се наемат на работа
В. Новинар

Тийнейджърите, навършили 16 години, при желание от тяхна страна ще могат да си намират по-лесно работа. За това се договориха министърът на туризма Николина Ангелкова и вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин след проведена среща, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още