IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа увеличението на капитала на БенчМарк Фонд Имоти

Миналия месец всички 650 000 права от увеличението на капитала на дружеството бяха упражнени и срещу записаните акции по набирателната сметка на фонда бяха преведени 7,15 млн. лева.

12:23 | 27.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
КФН вписа увеличението на капитала на БенчМарк Фонд Имоти
Комисията за финансов надзор (КФН) вписа в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа емисия от 7 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с номинална стойност 1 лев всяка една, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Емисията е издадена от "БенчМарк Фонд Имоти" АДСИЦ, чието първично публично предлагане завърши успешно, съобщиха от комисията.

Миналия месец всички 650 000 права от увеличението на капитала на дружеството бяха упражнени и срещу записаните акции по набирателната сметка на фонда бяха преведени 7,15 млн. лева. Средствата ще бъдат използвани за окончателното плащане по предварителния договор за покупко-продажба на търговския център в гр. Пловдив.

На днешното заседание КФН потвърди проспект за вторично публично предлагане на 3000 броя корпоративни, обикновени, лихвоносни, поименни, безналични, свободно прехвърляеми, обезпечени облигации, с номинална стойност 1000 евро всяка една, с падеж на 22.04.2008 г., издадени от "ХипоКредит" АД, гр. София.

Комисията прие на второ четене изменение и допълнение на Наредба № 1 за изискванията към дейността на инвестиционните посредници. Наредбата предстои да бъде публикувана в Държавен вестник.

С наредбата се уреждат изискванията към инвестиционните посредници по чл. 54, ал. 3 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) с цел защита на интересите на техните клиенти и осигуряване на прозрачност и стабилност на пазара за ценни книжа, включително изискванията, свързани със сключването и изпълнението на договори с клиенти по чл. 54, ал. 1 и ал. 5, т. 1 и 4 ЗППЦК, с воденето на отчетност и съхраняването на информация, с вътрешната организация и с условията и реда за представяне на информация.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още