IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа увеличението на капитала на Фонд за недвижими имоти България

Правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, ще могат да се търгуват на Българска фондова борса - София от 26 май до 8 юни.

16:14 | 18.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
КФН вписа увеличението на капитала на Фонд за недвижими имоти България
На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) вписа емисия акции с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа, издадена от Акционерното дружество със специална инвестиционна цел “Фонд за недвижими имоти България”, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Размерът на емисията е 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка една.

Правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, ще могат да се търгуват на Българска фондова борса - София от 26 май до 8 юни. Началната дата за записване на акциите от увеличението на капитала също е 26 май, а крайната - 4 юли.

Издадени са 650 000 права, всяко от които дава възможност за записване на 30 акции с номинална и емисионна стойност един лев. Броят акции, предложени за записване, е 19,5 млн.

Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 17 юни.

КФН не издаде забрана за публикуване на търгово предложение от ЕТ ”Заара – ЯнчоИванов”, гр. Стара Загора, за закупуване чрез инвестиционния посредник “Авал Ин” АД, гр. София, на акции на “Първомай БТ” АД, гр. Първомай, от останалите акционери на дружеството. Цената на една акция е 5,16 лв.

ЕТ Заара-Янчо Иванов притежава 221 092 акции, представляващи 92,724% от капитала на Първомай БТ. В момента офертите са на нива от 2,80 лв. купува, като офертите продава липсват на пода на борсата.

Също не днешното заседание бяха одобрени промените в устава на “Колос – 1” АДСИЦ, приети с решение на Общо събрание на акционерите. В Устава се включва нов член №19, а, който дава възможност на СД да взема с единодушие решения в срок до 5 години за издаване на облигации при общ номинален размер на облигационния заем до 100 млн. лв.

Одобрени бяха и промените в устава на “Ти Би Ай – БАК – Недвижима собственост” АДСИЦ, приети на Общо събрание на акционерите. Променя се наименованието на дружеството на “Прайм пропърти БГ” АДСИЦ.

Комисията потвърди проспект за вторично публично предлагане на акции и вписване на “А. В. Билдингс” АД, гр. София като публично дружество в регистъра. Размерът на емисията е 1 800 000 лв. разпределена в 1 800 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка една, представляваща съдебнорегистрирания капитал на дружеството.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още