IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 13 януари

07:43 | 13.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 13 януари

Метрото ще се движи на по-чести интервали от април
В. Сега

От април столичното метро ще се движи на по-чести интервали, за да смогне да поеме по-големия брой пътници. Това съобщи пред "Сега" изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев. В момента по първата линия - между "Люлин" и "Младост", метрото идва през три минути и половина, а напролет времето ще се съкрати на 3 минути. Между "Надежда" и "Лозенец" сега интервалът е 7 минути, а от април ще стане 6 минути. "Не можем да съберем всички пътници, сутрин в пиковите часове дори има хора, които не могат да се качат", коментира Братоев. Вече са купени нови 10 влака, които ще влязат в експлоатация с пускането на разширението на подземната железница до летището и Бизнес парка, планирано за април.

Падането на лимита за лечение в чужбина още се бави
В. Сега

Изпълнението на обещанието на здравното министерство да отпадне лимитът от 180 хил. лв. за финансирането на лечение в чужбина все още се бави. Читатели на "Сега" сигнализираха, че ограничението все още съществува. От МЗ обясниха, че 14-дневното експертно обсъждане на проекта за изменение в наредбата за условията и реда за заплащане на лечение на български граждани в чужбина е минало, но остава да се положат парафите на членовете от комисията за лечение в чужбина. От ведомството обаче не можаха да кажат кога точно ще се случи облекчението за чакащите да получат лечение в чужбина. То ще влезе в сила 3 дни след публикуването на промените в Държавен вестник.

Двама инвеститори искат мол "Марково тепе"
В. Стандарт

Двама са кандидатите за недостроения мол "Марково тепе" в Пловдив. Инвеститорите наддават за закупуването на търговския център, който беше придобит от банка след невъзможност от страна на предишните му собственици да обслужват кредита за строителството му. Единият от кандидатите за мола е българска компания, а другият чуждестранна. Очаква се до края на тази година центърът, в който освен магазини са предвидени пространства за кино и ресторанти, да има нов собственик и работата по довършването му да бъде рестартирана. В началото на миналата година отново имаше преговори за закупуването му от страна на местни инвеститори, почти бе договорена и цената от около 40 милиона, но одиторите откриха още много скрити задължения и цената му скочи с няколко милиона.

Удължават ски пистата под връх Ком
В. Стандарт

До края на 2015 година ще бъде удължена ски пистата под връх Ком, съобщи кметът на Берковица Димитранка Каменова. Към сегашната й дължина от 1,5 км ще бъдат прибавени 1,1 км. С новата дължина тя ще стане по-привлекателна за любителите на зимния спорт. Кметът се надява в скоро време министерството на земеделието и горите да предостави на общината два имота от 60 дка, които са нужни за удължаване на пистата. Процедурата за прехвърлянето им от държавата на общината е в ход. Имаме готовност да купим и оръдие за сняг, с което пистата ще бъде посещавана и в дните, когато няма нужното количество сняг, каза кметът

Прокуратурата отказа да разследва Делян Пеевски и Ирена Кръстева
В. Капитал Daily

Софийската градска прокуратура (СГП) е отказала да образува досъдебно производство срещу депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева по сигнала, който неформалното сдружение "Протестна мрежа" подаде преди десет месеца до главния прокурор Сотир Цацаров. Това става ясно от постановление на наблюдаващия проверката прокурор Боряна Бецова, с което "Капитал" се запозна. В края на миналия февруари активистите на сдружението подадоха сигнал до Сотир Цацаров срещу банкера Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски, издателя Ирена Кръстева и лидера на ББЦ Николай Бареков.

Българският биомед става хит в Берлин
В. Новинар

Българският биомед е един от родните продукти, който е на път да стане хит на тазгодишното 80-о поред изложение „Зелена седмица” в Берлин. „България ще участва с два щанда. Единият, организиран от земеделското министерство, ще представи традиционни родни продукти като вино и розово масло. Другият е по инициатива на български пчелари, които ще рекламират биомед”, обясни пред „Новинар” официалният представител на Берлинския международен панаир в България Ралф Петров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още