IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Неохим ще гласуват за обратно изкупуване на акции

Максималният брой акции, подлежащи на обратно изкупуване, е 3% от общия брой или до 79 630 акции.

12:01 | 13.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Неохим ще гласуват за обратно изкупуване на акции
На Общото събрание на акционерите на Неохим АД - Димитровград, което ще се проведе на 24 юни, ще бъде гласувано решение за извършване на обратно изкупуване от дружеството на акции през 2005 год., съобщи БФБ - София. Максималният брой акции, подлежащи на обратно изкупуване, е 3% от общия брой или до 79 630 акции.

Срокът на обратното изкупуване е 180 дни, считано от датата на оповестяване по реда на чл. 111, ал. 6 от Закона за публично предлагане на ценни книжа. Минималната цена на обратното изкупуване на акция е 15.00 лв., а максималната - 20.00 лв. Обратното изкупуване ще се извърши чрез системата за търговия на БФБ-София АД.

На събранието трябва да бъде приет доклад на управителните органи за дейността на дружеството през 2004 год., както и на годишния финансов отчет на дружеството за миналата година. Ще бъде гласувано и решение за разпределение на финансов резултат.

Нетната печалба на дружеството за миналата година е 3,3 млн. лв. За първото тримесечие на тази година печалбата е 4,337 млн. лв.

При липса на кворум, събранието ще се проведе на 15 юли. Последната дата за сключване на сделки с акции на Неохим на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Oбщото събрание, е 9 юни.

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още