IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВАС образува дело по жалба на БТК срещу решение на КРС

10:06 | 10.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
ВАС образува дело по жалба на БТК срещу решение на КРС
Във Върховния административен съд (ВАС) бе образувано административно дело по касационна жалба на “Българска телекомуникационна компания” АД (БТК) срещу решението на тричленен състав на съда по адм. дело № 6402/2004 г. С атакувания съдебен акт е отхвърлена жалбата на БТК срещу т. 2 от Решение № 1405/24.06.2004 г. на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), с която е направено предписание “да се разпише изрично, че предмет на Общите условия е съвместното ползване на помещения, далекосъобщителни съоръжения, канали, кули и други”.

Според тричленния състав на ВАС, решението на КРС е законосъобразно, тъй като задължение на всеки стопански субект, който има господстващо положение на определен пазар и притежава уникално техническо съоръжение, съществено за конкретния вид стопанска дейност (инсталация или инфраструктура, без достъп до която други стопански субекти не биха могли да предоставят услуги на своите клиенти), е да допусне и други лица до ползването на това съоръжение.

Отказът да ги допусне, който не е основан на обективни причини, или поставянето на условия за достъп, които са по-неизгодни от тези, при които самият собственик оперира със съоръжението, е нелоялна конкуренция.

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание в петчленен състав на ВАС на 09.06.2005 г. от 09.00 ч. в зала № 3.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още