IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчев бряг АД със загуба от 827 хил. лв. за първото тримесечие

Нетните приходи от продажби на дружеството се увеличават до 2,393 млн. лв. от 2,187 млн. лв. за първото тримесечие на миналата година. Основните приходи са от продажба на електроенергия – 1,137 млн. лв. и от продажба на дълготрайни активи – 1,053 млн. лв.

14:03 | 05.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
Слънчев бряг АД със загуба от 827 хил. лв. за първото тримесечие
Слънчев бряг АД е реализирал загуба от 827 хил. лв. за първото тримесечие на тази година срещу печалба от 76 хил. лв. за същия период на миналата година, показват данните от предадения на БФБ-София неконсолидиран отчет на дружеството.

Нетните приходи от продажби на дружеството се увеличават до 2,393 млн. лв. от 2,187 млн. лв. за първото тримесечие на миналата година. Основните приходи са от продажба на електроенергия – 1,137 млн. лв. и от продажба на дълготрайни активи – 1,053 млн. лв.

Финансовите приходи за периода са 33 хил. лв. срещу 776 хил. лв. за същия период на миналата година. Разходите по икономически елементи са се увеличили до 3,247 млн. лв. от 2,812 млн. лв. за първото тримесечие на 2004 г.

„През първото тримесечие на 2005 г. Слънчев бряг АД e извършвало основно дейността си свързана с електро-разпределение на територията на курортен комплекс Слънчев бряг. По другата част от дейността на дружеството, а именно продажбата на активи, практически не са извършвани действия. Приходите от продажба представляват главно плащания по договори за продажба, сключени в предишни периоди“, се казва в отчета на дружеството.

В него пише още, че дружеството продължава да притежава активи на висока стойност. Това са електроразпределителните и ВиК активи, в които беше инвестирано в предишните години. Тяхната продажба представлява по-сложен процес, който не зависи само от дружеството.

Основният капитал на Слънчев бряг е 1,958 млн. лв., а собственият – 86,163 млн. лв. Основен акционер е държавата със 75% от капитала.

Дружеството има 16,977 млн. лв. задължения към края на март. Дългосрочните търговски вземания са за 19,465 млн. лв., а краткосрочните – за 6,459 млн. лв.

В активите на дружеството с най-голяма отчетна стойност са съоръженията – за 57,21 млн. лв., сгради и конструкции – за 4,779 млн. лв. и машини и оборудване – за 4,156 млн. лв.

На 23 април се проведе Общо събрание на акционерите на дружеството, на което не бе допуснат представителя на държавата. На това събрание бе гласувано енергоразпределителната мрежа на Слънчев бряг да бъде продадена за не по-малко от 79 млн. лв., ако потенциалният купувач е готов да плати цената веднага.

В същия ден представителят на държавата организира друго общо събрание на акционерите, на което бе сменен съветът на директорите.

В края на миналия месец бургаският окръжен съд заведе две дела по повод двете паралелни събрания на акционерите на Слънчев бряг АД. С две определения на магистратите се спират решенията и от двете събрания. Нито едно от гласуваните решения няма да влезе в сила.

Днес бяха изтъргувани 30 акциите на дружеството по 20 лв. всяка, с 11,03 на сто по-евтини от вчера.

*Авторът притежава акции на Слънчев бряг АД

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още