IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централен депозитар регистрира “Елана фонд за земеделска земя” АДСИЦ

14:26 | 25.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Централен депозитар регистрира “Елана фонд за земеделска земя” АДСИЦ
Централен депозитар е регистрирал “Елана фонд за земеделска земя” АДСИЦ с капитал 500 хил. лв. и номинал на акция един лев. След старта на това АДСИЦ ще бъде регистрирано и ново АДСИЦ за инвестиции в недвижими имоти, научи Investor.bg от Елана.

На 21 февруари 2005 г. Комисията за финансов надзор издаде разрешение на „Елана Високодоходен Фонд” АД да извършва дейност като инвестиционно дружество от отворен тип: инвестиране в ценни книжа на парични средства, набрани чрез публично предлагане на акции при спазване на принципа на разпределение на риска. Все още не е потвърден проспектът за публично предлагане на ценни книжа на дружеството.

„Елана Високодоходен Фонд” АД е осмото инвестиционно дружество от отворен тип в България и шестото, което ще инвестира в акции. Дружеството ще бъде със среден към висок риск и предполагаема доходност за 2005 г. между 20 и 40%, съобщиха от Елана за Investor.bg в края на февруари.

“Елана фонд за земеделска земя” АДСИЦ ще бъде първото АДСИЦ за инвестиции в земеделска земя. До момента са регистрирани седем дружества със специална инвестиционна цел: Ти Би АЙ - БАК - Недвижима собственост АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от Ти Би Ай и БАК), Капитал Директ - 1 АДСИЦ (за секюритизация на вземания, учредено от Българо-американски инвестиционен фонд /БАИФ/ и Българо-американска кредитна банка /БАКБ/), Колос-1 АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от Ви Веста холдинг), БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от БенчМарк Финанс), и И Ар Джи Капитал1 АДСИЦ ( за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от БАИФ), Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (за инвестиции в недвижими имоти, учредено от ИД Надежда) и Актив Пропъртис АДСИЦ (за инвестиции в недвижими имоти, учредено от Периферна техника Холдинг АД с 65.5 % от капитала на дружеството и ИД Адванс Инвест с 30 % от капитала).

Интерес да станат следващото АДСИЦ освен “Елана фонд за земеделска земя” АДСИЦ са заявили и Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ с институционален инвеститор ХД Пътища, Европейски югоизточен фонд имоти, което ще се учреди от Банка Запад-Изток и Трансинвестмънт АДСИЦ, което ще се учреди от Евробанк.

В момента “Елана Фонд Мениджмънт” АД менажира и ИД Елана Еврофонд АД, което е второто инвестиционно дружество от отворен тип в България, както и първото дружество за инвестиции в книжа с фиксиран доход и депозити.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още