IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В завода на "Юниливър" в Добрич са вложени над 4 млн. евро

16:43 | 19.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
В завода на "Юниливър" в Добрич са  вложени над 4 млн. евро
Заводът за маргарин в Добрич, собственост на компанията "Юниливър", се очаква да произведе около 12 000 тона продукция през тази година. Това съобщи Мартина Кастлер - президент на "Юниливър" за Южна и Централна Европа.

Мултинационалната компания закупи маргариненото производство на маслопреработвателния завод "Калиакра" през май 2003 година. По думите на г-жа Кастлер от тогава във фабриката за маргарин са инвестирани над 4 млн. евро. Тя коментира, че през тази година заводът ще влага средства във "фината настройка", т.е. обучението на кадри, както и в информацията за потребителите.

Фабриката е постигнала 14 на сто ръст в производството през 2004 г. спрямо по-миналата година и мениджърите се надяват този темп да бъде запазен.

"Юниливър" вече държи 70 на сто дял от пазара на маргарин в България, при 60 на сто преди две години, каза Мартина Кастлер.

"Юниливър-България" през миналата година е постигнала около 20 млн. евро оборот, като 50% от ресурса е реализиран в бизнеса с храни, а другата половина - в производството на козметика и битовата химия.

Оборотът на добричкия завод за 2004 г. възлиза на 11 млн. евро, заяви президентът на компанията за Южна и Централна Европа.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 15.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още