IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци се класира за втория кръг на търга за завода в Косово

17:43 | 07.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци се класира за втория кръг на търга за завода в Косово
"Кремиковци" АД бе класирано за втория кръг на търга за покупката на завод за поцинкована ламарина в Косово, съобщи за Investor.bg говорителят на комбината Тодор Христов.

“Първият кръг на търга бе проведен вчера и офертата на Кремиковци бе одобрена за втория кръг заедно с офертата на още една компания“, каза Христов без да уточни коя е втората компания.

“Вторият кръг на търга ще бъде на 13 април. След него ще стане ясно коя компания ще купи завода в Косово,“ допълни Христов. Заводът не работи в момента и спечелилия търга трябва да го въведе в експлоатация.

По-рано днес официално бе съобщено за откриването на завода за производство на ламарина с полиестерно покритие "Кремиковци Леминд". С придобиването на този завод се удвоява капацитетът на "Кремиковци" за производство на най-скъпия металургичен продукт до 72 000 тона годишно.

Ламарината с полиестерно покритие се произвежда основно за износ, като основните клиенти на "Кремиковци" са ЕС и Турция.

Днес бяха изтъргувани общо 5077 книжа на Кремиковци, като средната цена отбеляза понижение с 2,98% до 22,14 лв. В края на търговската сесия офертите купува останаха на нива от 22,15 лв., докато тези продава – 22,70 лв.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 27.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още