IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Завод Кремиковци Леминд официално започна работа

Предприятието в Лесковац беше купено през февруари тази година от българското металургично предприятие

16:26 | 07.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Завод Кремиковци Леминд официално започна работа
Заводът за производство на ламарина с полиестерно покритие “Кремиковци Леминд“ в сръбския град Лесковац бе открит официално днес. На пресконференцията присъстваха цялото ръководство на Кремиковци АД, икономическият съветник и посолството на Република България В Сърбия и Черна гора Красимира Янкова, помощник-министърът на икономиката на Република Сърбия Славомир Вулетич, кметът на Лесковац Гойко Величкович, представители на Министерство на икономиката на България, много гости и партньори от България и чужбина.

Предприятието в Лесковац беше купено през февруари тази година от българското металургично предприятие. За управляващ дружеството и представляващ новия мажоритарен собственик беше назначен Милс Георгиевски, който е директор на Кремиковци Трейд – Скопие. Г-н Георгиевски е бивш директор на металургично предприятие в Македония.

В края на март “Кремиковци Леминд“ започна успешно първото си пробно производство след производство след приватизацията и се очаква съвсем скоро заводът да достигне капацитетните си възможности.

Заводът в град Лесковац е построен през 1974 г., но технологичната база е на добро разнище, което позволява да се извършва полиестерно покритие и на алуминиеви профили. Въпреки това се предвижда до една година да се направи реконструкция и модернизация на предприятието, за което ще бъдат инвестирани близо един милион евро.

С придобиването на този завод се удвоява капацитетът на "Кремиковци" за производство на най-скъпия металургичен продукт до 72 000 тона годишно. Ламарината с полиестерно покритие се произвежда основно за износ, като основните клиенти на "Кремиковци" са в ЕС и Турция. Най-често тя се употребява за покривни и фасадни панели.

Днес бяха изтъргувани общо 5077 книжа на Кремиковци, като средната цена отбеляза понижение с 2,98% до 22,14 лв. В края на търговската сесия офертите купува останаха на нива от 22,15 лв., докато тези продава – 22,70 лв.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още