IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забраняват строителството в курорта "Златни пясъци" след 1 май

Забранява се строителството на недовършените обекти, които задължително трябва да бъдат обезопасени.

17:11 | 06.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Забраняват строителството в курорта "Златни пясъци" след 1 май
Консултативният обществен съвети по туризъм към община Варна забранява строителството в курорта "Златни пясъци" след 1 май. Заповедта ще е факт най-късно утре, съобщи днес кметът на града Кирил Йорданов, цитиран от Dnes.bg.

Представители на фирмите, които строят в комплекса, до дни ще бъдат запознати с документа. След 1 май тежкотоварни камиони и едрогабаритна строителна техника няма да бъдат допускани в курорта.

Забранява се строителството на недовършените обекти, които задължително трябва да бъдат обезопасени. Кметската заповед определя и 10 дневен срок от 1 май, в който трябва да бъдат извозени строителните отпадъци от територията на комплекса.

За Бургас и Слънчев бряг крайният срок за приключване на строителните работи е 12 май.

Министърът на културата и туризма Нина Чилова и заместник-министър Димитър Хаджиниколов започват от утре срещи с областните управители и кметовете на Черноморските общини преди началото на летния сезон, за да започне той нормално. Големите курорти ще бъдат посетени, за да се види какво е състоянието им преди началото на летния туристически сезон.

Министър Чилова уточни днес, че в срещите ще участват и представители на частния бизнес и инвеститорите в курортните комплекси, както и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Савин Ковачев.

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още