IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 13 април е търгът за 150 хил. права на АДСИЦ, учреден от ИД Надежда

Ако след първия търг останат непродадени права, ще има следващи до изчерпване на предложеното количество от 150 хил. права, но не по-късно от 26 април 2005 г.

12:29 | 05.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
На 13 април е търгът за 150 хил. права на АДСИЦ, учреден от ИД Надежда
На 13 април 150 хил. права на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ ще се предложат на закрит аукцион, като борсов член - поемател, извършващ първичната продажба на правата е Първа финансова брокерска къща ООД, съобщиха от БФБ-София.

Ако след първия търг останат непродадени права, ще има следващи до изчерпване на предложеното количество от 150 хил. права, но не по-късно от 26 април 2005 г.

Срещу 150 хил. права ще могат да се запишат 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Увеличението на капитала с 30% от учредителния капитал, който при Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е 500 хил. лв., е задължително според Закона за дружествата със специална инвестиционна цел и целта му е да осигури възможност на индивидуални инвеститори да станат акционери в дружеството.

Крайна дата за записване на акции от увеличението е 26 май 2005, а от 13 до 26 април правата ще могат да се търгуват вторично на пода на БФБ-София.

На 23 март Комисията за финансов надзор издаде лиценз на „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти).

Акционери в дружество са три юридически лица, сред които са ИД Надежда с 40% и София интернешънъл секюритиз АД с около 4%, както и 12 физически лица.

Това е шестото лицензирано дружество със специална инвестиционна цел. Останалите пет са Ти Би АЙ - БАК - Недвижима собственост АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от Ти Би Ай и БАК), Капитал Директ - 1 АДСИЦ (за секюритизация на вземания, учредено от Българо-американски инвестиционен фонд /БАИФ/ и Българо-американска кредитна банка /БАКБ/), Колос-1 АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от Ви Веста холдинг), БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от БенчМарк Финанс), и И Ар Джи Капитал1 АДСИЦ ( за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от БАИФ).

Още две дружества са заявили желание да придобият статут на дружество със специална инвестиционна цел, като и двете са за инвестиции в недвижими имоти.

Едното е от Актив Пропъртис АДСИЦ с институционален инвеститор ИД Адванс Инвест АД, а другото Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ с институционален инвеститор ХД Пътища.

Дружествата със специална инвестиционна цел са длъжни да разпределят 90% от печалбата си като дивидент.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още