IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК уточнява параметрите за ползване на каналната й мрежа

От много години БТК предоставя достъп до каналната си мрежа на практика на всички съществуващи телекомуникационни оператори.

12:43 | 31.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
БТК уточнява параметрите за ползване на каналната й мрежа
Предприемат се действия по отстраняването на незаконно положените кабели

Във връзка с исканията на телекомуникационните оператори за ползване на каналната мрежа, Българската Телекомуникационна Компания е изготвила технически и правен пакет документи, съдържащи правилата за предоставяне на услугата „Ползване на канал от селищната канална мрежа на БТК”. На тази база, БТК ще предложи договори на всички оператори, които са изявили желание да ползват каналната мрежа и са готови да заплатят за тази услуга и да спазват изискванията за регламентираното й използване – заяви Тони Робинсън, главен търговски директор на БТК.

БТК е законният собственик на каналната мрежа. Всички съоръжения са изградени от компанията и представляват част от нейните активи. Каналната мрежа се поддържа изцяло от БТК, за да бъде използвана, както от нея, така и от други оператори.

От много години БТК предоставя достъп до каналната си мрежа на практика на всички съществуващи телекомуникационни оператори. Голяма част от тях полагат кабели в мрежата законосъобразно, но някои от тях са използвали съоръженията незаконно, уточняват от телекома.

БТК поема отговорността да предостави достъп на лицензираните и регистрирани телекомуникационни оператори при наличието на техническа и физическа възможност. През последните години тази възможност е силно ограничена поради нарастването на незаконно положените кабели и неправомерната експлоатация на съоръженията от различни оператори, които се възползват от ограничения капацитет. От компанията се извършват периодични проверки на мрежата и неправомерно положените кабели се отстраняват.

От близо три години БТК не е увеличавала цените за ползването на каналната мрежа. В момента се обсъждат възможностите те да бъдат променени, като в същото време се засилват мерките за контрол и наблюдение над каналната мрежа и се предприемат действия по отстраняването на незаконно положените кабели, добавят от телекома.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още