IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска Холдингова Компания придоби 7 870 акции от Елана Еврофонд

Обект на сделката са 15,52% от капитала на инвестиционното дружество

14:07 | 30.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Българска Холдингова Компания придоби 7 870 акции от Елана Еврофонд
Българска Холдингова Компания АД-София е придобилa 7 870 акции от капитала на ИД Елана Еврофонд АД, се казва в съобщение на БФБ-София.

Обект на сделката са 15,52% от капитала на инвестиционното дружество, като преди датата на прехвърлянето холдингът не е имал участие в Елана Еврофонд.

Елана Еврофонд е едно от седемте инвестиционни дружества от отворен тип на фондовата борса, регистрирано по българското законодателство.

Наскоро Комисията за финансов надзор издаде разрешение на „Елана Високодоходен Фонд” АД да извършва дейност като инвестиционно дружество от отворен тип. Предметът на дейност е инвестиране в ценни книжа на парични средства, набрани чрез публично предлагане на акции при спазване на принципа на разпределение на риска.

С новото дружество броят на инвестиционните дружества от отворен тип в България нараства на осем.

Проспектът за публично предлагане на акции от „Елана Високодоходен Фонд” АД ще бъде внесен в Комисията до края на тази или началото на следващата седмица, казаха за Investor.bg от Елана.

Днес бяха изтъргувани 3 234 акции от Българска Холдингова Компания в диапазон между 5,35 и 5,61 лв., като средната цена се понижи с 1,41% до 5,58 лв. Акциите на холдинга достигнаха исторически максимум по време на сесията от 25 февруари 2005 г., възлизащ на 6,35 лв. за акция.

Свързани компании:

ИД Елана Еврофонд АД(4ELB)

Българска Холдингова Компания АД(BHC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още