IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лицензираха АДСИЦ на ИД Надежда и София интернешънъл секюритиз

Акционери в новото дружество са три юридически лица, сред които са ИД Надежда с 40% и София интернешънъл секюритиз АД с около 4%, както и 12 физически лица

14:44 | 23.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Лицензираха АДСИЦ на ИД Надежда и София интернешънъл секюритиз
Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти).

Акционери в новото дружество са три юридически лица, сред които са ИД Надежда с 40% и София интернешънъл секюритиз АД с около 4%, както и 12 физически лица, съобщиха от КФН за Investor.bg.

Комисията потвърди и проспект за публично предлагане на 150 000 обикновени акции с право на глас с номинална стойност 1 лв. всяка, издадени от „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ в резултат на първоначално увеличаване на капитала на дружеството.

Това е шестото лицензирано дружество със специална инвестиционна цел. Останалите пет са Ти Би АЙ - БАК - Недвижима собственост АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от Ти Би Ай и БАК), Капитал Директ - 1 АДСИЦ (за секюритизация на вземания, учредено от Българо-американски инвестиционен фонд /БАИФ/ и Българо-американска кредитна банка /БАКБ/), Колос-1 АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от Ви Веста холдинг), БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ (за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от БенчМарк Финанс), и И Ар Джи Капитал1 АДСИЦ ( за секюритизация на инвестиции в недвижими имоти, учредено от БАИФ).

Още две дружества за заявили желание да придобият статут на дружество със специална инвестиционна цел, като и двете са за инвестиции в недвижими имоти.

Едното е от Актив Пропъртис АДСИЦ с институционален инвеститор ИД Адванс Инвест АД, а другото Интеркапитал пропърти дивелопмънт АДСИЦ с институционален инвеститор ХД Пътища.

Дружествата със специална инвестиционна цел са длъжни да разпределят 90% от печалбата си като дивидент.

Свързани компании:

ИД Надежда АД(NAD)

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още