IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН започва проверка на изявленията за продажба на Кремиковци

Проверката ще обхване и търговията с акции на дружеството на фондовата борса.

14:58 | 17.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
КФН започва проверка на изявленията за продажба на Кремиковци
Комисията за финансов надзор (КФН) започва проверка във връзка с появилите се в публичното пространство изявления относно възможна промяна на мажоритарния собственик на Кремиковци АД, съобщи пресцентърът на комисията.

Проверката ще обхване и търговията с акции на дружеството на фондовата борса.

На 15 март индийската компания Global Steel Holdings Limited (GSHL) обяви чрез медиите, че "ще приключи сделката за покупката на Кремиковци АД веднага, след като бъдат извършени промени в Борда на директорите и Надзорния съвет на металургичния комбинат и свързаните с него компании, със съдействието на продавача, както е предвидено в договора за покупко-продажба".

На 16 март акциите на Кремиковци поскъпнаха до ценовото ограничение от 30% изменение спрямо цените от 15 март.

На 16 март следобяд, след края на търговската сесия, собственикът на 71% от капитала на Кремиковци - Финметалс холдинг, обяви, че преговорите за Кремиковци все още не са приключили.

Късно снощи (16 март) от Global Steel Holdings Limited обявиха, че "има подписан договор с мажоритарния собственик на Кремиковци" и като резултат от противоречивите информации днес сделки с акции на дружеството се извършваха в широкия диапазон между 11 лв. за акция и 15,5 лв. за акция на металургичния комбинат.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още