IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връщат старите акцизи на цигарите, ако няма сделка за Булгартабак

18:01 | 11.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Връщат старите акцизи на цигарите, ако няма сделка за Булгартабак
НДСВ, ДПС и "Новото време" се договориха днес на среща с финансовия министър Милен Велчев и с министъра на икономиката Милко Ковачев да върнат акцизите на цигарите и тютюневите изделия от 2004 г., предаде Dnes.bg.

"Уточнихме механизма как да изпълним ангажимента между НДСВ, ДПС и Новото време от края на миналата година, ако няма сделка за "Булгартабак", да бъде върнато старото положение на акцизите на цигарите", обясни министър Велчев, който беше домакин на срещата.

В края на миналата година с измененията в Закона за акцизите беше променена структурата на акциза на цигарите, с което поевтиняваха по-скъпите български и вносните цигари, а се увеличи цената на по-евтините родни цигари.

Ще се върне предишният режим за регулиране на цените на цигарите от Министерския съвет, обясни Милен Велчев. Целта е да се защитят интересите на българските производители до присъединяването на страната ни в Евросъюза, допълни финансовият министър.

Представителите на управляващите партии обещаха в най-скоро време да гласуват в парламента измененията в Закона за акцизите и на Тарифата за акцизите, както и на Закона за тютюневите изделия.

По този начин ще се върнат старите цени на цигарите от преди 1 януари 2005 г., посочи министър Велчев. Той обясни, че ще се даде гратисен период, за да могат да се продадат цигарите с новите бандероли.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още