IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надзорният съвет на Булгартабак ще иска освобождаване от длъжност

16:56 | 11.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Надзорният съвет на Булгартабак ще иска освобождаване от длъжност
Надзорният съвет на Булгартабак холдинг е взел решение за свикване на Общо събрание на акционерите на 5 май 2005 г., съобщиха от тютюневия холдинг.

Всички членове на Надзорния съвет подадоха заявления до Общото събрание на акционерите за освобождаването им от длъжност. Това са Лидия Шулева, Пламен Панайотов, Милен Велчев, Мехмед Дикме и Димитър Ивановски. 79,86% от капитала на Булгартабак холдинг е собственост на държавата и от Министерството на икономиката зависи освобождаването на надзорниците.

Членовете на Надзорния съвет на Булгартабак-Холдинг са избрани от Общо събрание на акционерите на дружеството, проведено на 07.10.2003 год. Според одобрената от правителството стратегия за продажба на Булгартабак, в Надзорния съвет влизат представители на кабинета, които ще одобряват процедурите за приватизация, ще провеждат държавната политика в отрасъла и ще се отчитат пред Министерски съвет за всяко свое действие.

За почти 18 месеца след назначаването си, петимата не успяха да продадат нито една от големите цигарени фабрики, като предизвикаха скандал довел до декларация от British American Tobacco, че се оттегля от приватизацията на холдинга.

Липсва информация дали в дневния ред има и други точки освен освобождаването от длъжност на Надзорния съвет.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още