IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 20% се повишава средната работна заплата в БТК

БТК за първи път въвежда бонус схеми за служителите си

16:18 | 10.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
С 20% се повишава средната работна заплата в БТК
Средната работна заплата в БТК се увеличава с над 20%, съобщиха от телекома. Ръстът е съставен от увеличенията на три основни елемента: заплатата за длъжността, бонусите за постигнати резултати и социалните придобивки.

Увеличението на трудовото възнаграждение на служителите на компанията ще се зачитат от 1 януари 2005 г. Работниците ще подпишат индивидуални допълнителни споразумения за промяна на заплатите си, а разликите за месеците януари и февруари ще бъдат изплатени през настоящия месец, съответстващо на отработените дни и дните на платен отпуск.

С новата система за заплащане се въвежда т.н. “гарантиран минимум на заплащане”, от който възнаграждението няма да е по-малко. БТК преминава към организационна структура с по-малко йерархични нива, която цели по-голяма функционалност. Всяко ниво ще обединява близки по своя характер позиции с гарантиран за всяко ниво минимум на възнаграждението.

БТК за първи път въвежда бонус схеми за служителите си, като в момента тече процес по формулиране на целите, които компанията трябва да постигне през календарната година. На тази база ще се определят задачите за ръководителите и екипите в телекома, а от изпълнението на тези задачи ще зависят бонусите.

За служителите са предвидени различни социални придобивки – здравна осигуровка на служителите и техните семейства, преференциални условия за ползване на услугите на БТК, почивни бази и отдих, пенсионно осигуряване и др.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още