IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН регистрира увеличенията на капитала на Инвестор.БГ и ДЗИ Банк

15:36 | 02.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
КФН регистрира увеличенията на капитала на Инвестор.БГ и ДЗИ Банк
Комисията за финансов надзор вписа в регистъра си емисия от 599 730 акции с номинал 1 лв. на Инвестор.БГ АД, в резултат на увеличение на капитала със средства от фонд резервен. Решението за увеличението беше взето на Oбщо събрание, проведено на 20 декември 2005 г. и според закона право да получат по една нова акция срещу всяка стара имат акционерите към 3 януари 2005 г. Капиталът на Инвестор.БГ АД е увеличен до 1 199 460 акции с номинал 1 лв.

Комисията за финансов надзор вписа в регистъра си и емисия от 10 млн. акции с номинал 1 лв., издадени от ДЗИ Банк в резултат на увеличение на капитала при емисионна цена 1 лв. за акция. Изпълнен е максималният размер на предложената за записване емисия от общо 10 млн. акции, с което капиталът на банката е увеличен до 50 млн. акции с емисионна стойност 1 лв.

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор е приела на първо четене проект на наредба за вписване и отписване на публични дружества и други емитенти от регистъра, воден от Комисията за финансов надзор.

"Проектът на наредбата ще бъде изпратен за съгласуване на Асоциацията на индустриалния капитал, тъй като тя има отношение към наредбата. Наредбата няма да бъде изпратена за съгласуване на Асоциацията на инвеститорите ", каза говорителят и член на Комисията за финансов надзор проф. Милчо Стоименов.

В наредбата са залегнали два случая за отписване на публично дружество. Единият е чрез търгово предложение и вторият, ако са изпълнени следните условия:

- 2/3 от представения на Общото събрание капитал гласува за отписване

- дружеството да има под 300 акционери 14 дни преди общото събрание

- стойността на активите му е под 500 хил. лв. според последния баланс на дружеството, както и според последните два счетоводни баланса

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още