IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК започва да привлича клиентите на Мобиком

14:10 | 02.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
БТК започва да привлича клиентите на Мобиком
Българската телекомуникационна компания (БТК) започва кампания във връзка със старта на третия GSM оператор в България, съобщиха от телекома.

Като първа стъпка в тази посока БТК информира абонатите на Мобиком, че могат да заявят интерес да станат клиенти на третия GSM оператор на безплатен телефон 048 111, на който оператор ще приеме заявката и ще я вкара в регистър.

От БТК също така обещават да предоставят възможност за достъпни разговори между фиксираната и мобилните мрежи.

Към момента абонатите на фиксираната мрежа заплащат за обаждане към мобилните мрежи на МобилТел и Глобул 66 стотинки в часовете на силен трафик и 56 стотинки в часовете на слаб трафик без ДДС.

От тази крайна цена за потребителите МобилТел прибира чрез БТК 45.7 стотинки на минута (силен трафик) и 43.9 стотинки на минута (слаб трафик) с ДДС. Всеки месец БТК изплаща събраните суми на мобилния оператор. Тази цена е най-голямата част от общия разход на абонатите и потребителите на фиксиран телефон, който те заплащат за обаждане към мобилен телефон.

Според БТК цените на МобилТел са завишени с цел комуникацията между фиксиран и мобилен телефон да бъде “задушена” и с този мотив компанията подаде в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) молба за разглеждане на ценовата политика на МТел.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още