IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три нови океански кораба готови в "Русенска корабостроителница" АД

09:44 | 24.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
Три нови океански кораба готови в "Русенска корабостроителница" АД
В "Русенска корабостроителница" АД са готови три нови океански кораба, съобщи директорът на дружеството Игнат Трайков. Днес от лимана на корабостроителницата заминава за ходови изпитания и предаване на собствениците му 4310 тонен моторен кораб BBС FRANCE, съобщи Dnes.bg.

BBС FRANCE е многоцелеви товарен кораб с неограничен район на плаване и 24-часов безвахтен режим. Той е построен според изискванията на Германски Лойд. BBC FRANCE е седмият кораб, който се строи по поръчка на Briese Schiffahrts GmbH & Co. от "Русенска корабостроителница " АД. Собствената флотилия на германската фирма вече наброява почти 100 кораба.

На 8 март корабостроителите ще пуснат на вода 4800 бруторегистър тона сухотоварен кораб. Той ще носи името "Анна" и е построен по поръчка на германската компания Nimmrich & Prahm GmbH.

В лимана на корабостроителницата се извършват последните довършителни работи по 3400 бруторегистър тона "IMO II" химикаловоз за английската фирма Crescent Tankships Ltd.

Танкерът е дълъг 88 м, широк 12,60 м, има два винта и е конструиран да приема широк спектър нефтопродукти. За целта на него са монтирани системи с високоскоростни вентили за изхвърляне на опасни изпарения. Той може да приема и отдава 4 различни вида товари. Танкер от подобен тип за пръв път се строи в Русе.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още