IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Синергон против увеличението на капитала по номинал

На събранието присъстваха акционери, притежаващи 5 279 474 броя акции, съставляващи 50,15% от капитала.

12:43 | 23.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Синергон против увеличението на капитала по номинал
Да не се увеличава капиталът на Синергон холдинг АД гласуваха акционерите на дружеството на Общо събрание, проведено тази сутрин, се казва в съобщение на Синергон холдинг до Investor.bg.

На събранието присъстваха акционери, притежаващи 5 279 474 броя акции, съставляващи 50,15% от капитала.

Според поканата дневният ред предвиждаше двойно увеличение на капитала от 10 528 366 на 21 056 732 лева чрез издаване на нови акции с номинална стойност един лев.

"Присъстващи акционери коментираха, че това предложение не съответства на реалната стойност на акциите на дружеството, които през последния месец регистрират на Българска фондова борса стабилност в границите между 8 и 9 лева", се казва в съобщението.

Така след гласуване не се стигна до увеличение на капитала.

Решено е да се възложи на Управителния съвет на Синергон холдинг да изготви нова покана за увеличението на капитала, като емисионната стойност на новите акции ще бъде по-висока от номиналната. Пропорционално на увеличението на емисионната стойност ще се намали и броят на акциите от бъдещата емисия.

Направени бяха промени в устава на дружеството, предварително обявени в дневния ред и в съответствие със ЗППЦК и Търговския закон.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още