IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елана Високодоходен Фонд получи разрешение за инвестиционно дружество

„Елана Високодоходен Фонд” АД ще бъде осмото инвестиционно дружество от отворен тип в България и шестото, което ще инвестира в акции.

15:19 | 21.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
Елана Високодоходен Фонд получи разрешение за инвестиционно дружество
Комисията за финансов надзор издаде разрешение на „Елана Високодоходен Фонд” АД да извършва дейност като инвестиционно дружество от отворен тип: инвестиране в ценни книжа на парични средства, набрани чрез публично предлагане на акции при спазване на принципа на разпределение на риска.

Проспектът за публично предлагане на акции от „Елана Високодоходен Фонд” АД все още не е внесен в комисията, казаха за Investor.bg от Елана.

„Елана Високодоходен Фонд” АД ще бъде осмото инвестиционно дружество от отворен тип в България и шестото, което ще инвестира в акции.

Това е второто инвестиционно дружество, управлявано от “Елана Фонд Мениджмънт” АД. Управляващото дружесто менажира и второто инвестиционно дружество от отворен тип в България, което е първото такъв тип дружество за инвестиции в книжа с фиксиран доход и депозити - ИД Елана Еврофонд АД.

От Елана не уточниха какъв дял от активите на „Елана Високодоходен Фонд” ще може да се инвестира в акции.

Сред инвестиционните фондове за инвестиции в акции ИД Адванс Инвест АД може да инвестира най-голям дял от активите си в акции - до 90%, става ясно от проспекта му. ИД Златен лев инвестира в акции между 30 и 60% от активите си, ИД КД Пеликан и ИД ОББ Балансиран фонд могат да инвестират до 50% от активите си в акции, а ИД Капман Капитал е заложил в проспекта си, че инвестира в акции до 40% от активите си.

Мариян Йорданов

Свързани компании:

ИД Елана високодоходен фонд АД(4ELA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още