IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 7 юни

08:52 | 07.06.14 г.
Преглед на печата за 7 юни

Спреният проект "Белене" може да доведе до втори арбитраж
В. Сега
Осем месеца след като обяви, че разтрогва договора с консултантите от "Уорли Парсънс", Българският енергиен холдинг все още не е направил това. Така около две години след излизането на страната ни от проекта за АЕЦ "Белене" той продължава да генерира разходи. Това каза бизнесменът Богомил Манчев по време на провежданата край Варна конференция "Булатом". Неговата фирма "Риск инженеринг" е подизпълнител на "Уорли Парсънс". По думите му България е поискала да прекрати контракта, но това все още не е станало факт, макар че процедурата е в ход.

Проблемът със сградата на районния съд ще стигне и до Брюксел
В. Сега

Сградният проблем на Софийския районен съд (СРС), заради който министърът на правосъдието Зинаида Златанова и ръководството на съда са в остър конфликт, може да стигне до Европейската комисия и до прокуратурата. Това стана ясно от думите на председателя на съда Методи Лалов. Отношенията между изпълнителната власт и съда се нажежиха, след като Лалов отказа да приеме за ползване новоремонтирана сграда на бул. "Цар Борис III" заради съмнения в сигурността й и забележки към качеството на ремонта. Много от съдиите и служителите го подкрепиха. От МП обаче обвиняват съда за дефектите.


ББР дава кредити на кооперации

В. Стандарт 

Финансова инжекция за сдружения на фермери подготвят от Българската банка за развитие. Трезорът разработва специален инструмент, с който ще предоставя ликвидност на кредитни кооперации с над 4000 земеделски производители. Това ще са най-вече малки и средни земеделски ферми, съобщи вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева по време на парламентарния контрол. "По този начин ще се насърчава както обединяването на продукцията с цел реализация на вътрешния пазар, така и за износ съвместно с Министерството на икономиката", заяви вицепремиерът.

София даде 34,5 млн. лв. за образование
В. Новинар
Столичната община наля над 34,5 млн. лв. в образованието през тази година. „Продължаваме да инвестираме и това е нашият основен приоритет”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че средствата отиват за образователна инфраструктура, модернизиране на училища и детски градини, строителство на забавачки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още