IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оргахим удължи с една година договора си с румънската Поликолор

Съвместната дейност на Оргахим с румънската Поликолор АД започна през 2003 г.

14:27 | 18.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
Оргахим удължи с една година договора си с румънската Поликолор
Извънредно Общо събрание на акционерите на Оргахим АД упълномощи изпълнителния директор и управителния съвет да подпишат анекс за удължаване с една година срока на договора за съвместна дейност с румънската компания Поликолор, съобщи Dnes.bg.

Съвместната дейност на Оргахим с румънската Поликолор АД започна през 2003 г. Двете фирми са свързани лица, тъй като са собственост на регистрирания в Малта Уайтбийм холдинг, собственик на 65% от капитала на русенския завод.

Според сключения договор преди две години дружествата могат да търгуват с продукция на стойност до пет милиона евро в едната посока. Освен това производството на алкидни и полиестерни смоли се прехвърли изцяло в Русе. След преструктурирането на Оргахим производството на смоли в предприятието е по-изгодно икономически, отколкото в Румъния.

Русенският завод, от своя страна, се задължи да доставя смоли за нуждите на Поликолор. Така се премахна дублирането на дейността на дружествата.

Освен смоли, Оргахим според рамковия договор изнася за букурещката компания фталов анхидрид, бои, пигменти и метални бидони.

Акционерите вчера са променили състава на Надзорния съвет на дружеството. На мястото на Дан Поповичи е избран Силвиу Сорин Мокану в качеството му на физическо лице.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още