IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриват нова процедура за “Булгартабак”

09:37 | 12.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
Откриват нова процедура за “Булгартабак”
Нова процедура за продажбата на "Булгартабак" да бъде открита спешно. Това гласуваха депутатите по предложение на НДСВ, ДПС и "Новото време".

Народните представители отхвърлиха предложенията на сини и червени да се създаде парламентарна анкетна комисия, която да провери състоянието на цигарените фабрики. Отпадна и искането на БСП за освобождаване на Надзорния съвет на "Булгартабак", в който влизат вицепремиерите Лидия Шулева и Пламен Панайотов и министрите Милен Велчев и Мехмед Дикме.

Юлиана Дончева от "Новото време" обвини Шулева, че е провалила стратегията за приватизация, и я попита "Охранителите ли ще преработват тютюна?". Дончева посочи, че в "Шумен БТ" са освободени 142-ма души, а на работа са само 23-ма охранители и един шофьор. Инвеститорите се интересуват само от фабриките в София и Благоевград, отговори Шулева. 17 дружества са подготвени за раздържавяване, от тях 6 са продадени и в холдинга са влезли 2,6 млн. лв.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още